Отидете към основна версия

7 493 17

С автомобил на цена от 10 000 евро BYD започна ценова война и с колите с ДВГ

  • byd-
  • qin plus ev-
  • ценова война

Началото е поставено с модела Qin Plus EV , който е значително по-евтин от аналогични конвенционални автомобили

BYD започва ценова война с бензиновите и дизеловите автомобили, като за тази си цел компанията пусна нови доста евтини електрически автомобили. След пускането на новия Qin Plus EV Honor Edition в понеделник, BYD заяви, че "официално въвежда нова ера на по-достъпни електрически коли".

След като изпревари Tesla и стана най-продаваният производител на електрически автомобили в света през четвъртото тримесечие на миналата година, сега BYD продължава да изпълнява своите планове за запазване на инерцията през 2024 година, като вече ще предлага по-евтини електромобили от колите с ДВГ.

В тази връзка BYD пусна нови версии на два от своите модели, тъй като планира да продължи да печели пазарен дял от конвенционалните автомобили. Автомобилният производител пусна Qin Plus Honor Edition с три значителни актуализации.

Цената на plug-in хибридната версия DM-i започва от €10 100, като тази версия е с пробег до 120 км на електрическа тяга. Има и пет версии на изцяло електрическия BYD Qin Plus, които вече се предлагат на цени от €14 000 до €18 000.

Автомобилите са оборудвани с електродвигател с мощност 134 к.с. и максимален въртящ момент от 180 Нм. Новите версии се предлагат с батерия с капацитет 48 или 57.6 kWh, което е достатъчно за пробег съответно до 420 или 510 км.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 38 гласа.

Свързани новини