Last news in Fakti

7 Май, 2024 12:57 6 091 5

Най-добрата кола за покупка в Европа е... китайска!

  • byd-
  • dolphin-
  • best buy car of europe

За първи път китайска марка с модел произвеждан в Китай, става Best Buy Car of Europe

Най-добрата кола за покупка в Европа е... китайска! - 1

BYD Dolphin беше избран за победител и носител на отличието "Best buy car of Europe 2024" от международното жури Autobest, след като събра общо 20 057 точки и изпревари най-близкия си конкурент- Hyundai Kona, с едва 344 точки. На трета позиция в класирането остава Jeep Avenger.

"Тазгодишното издание идва с исторически момент", казват организаторите. "За първи път имаме китайска марка с модел, произвеждан в Китай, който става Best Buy Car of Europe. BYD е една от водещите световни компании в света на електрификацията и Dolphin– който е един от Топ 5 на най-продаваните електромобили в света, е страхотен автомобил, който вече започна да се представя много добре и в Европа.

Победата на BYD Dolphin е ясно доказателство, че днес автомобилната индустрия се превръща в по-глобален бизнес, с по-малко граници в сравнение само с преди няколко години. Индустрията се разраства във всички посоки с продукти, показващи привлекателност, способна да задоволи всеки вкус и навици на шофиране, включително и най-взискателните европейския потребители".

Най-добрата кола за покупка в Европа е... китайска!

Наградата за технически пробив отива при китайския гигант CATL

Тя е за революционната батерия Shenxing- първата в света 4C супербързо зареждаща се LFP батерия, способна да осигури 400 км пробег с 10-минутно зареждане, както и пробег от над 700 км с едно пълно зареждане. Shenxing се очаква значително да облекчи безпокойството от бързото зареждане на потребителите на електромобили и да отвори ера на свръхбързо им зареждане. Фокусирайки се върху самото естество на химията, CATL продължава своята иновация в материалите и електрохимията, и системната структура по всеобхватен начин, постигайки едновременно супербързо зареждане, висока енергийна плътност и високо ниво на безопасност.

Lotus е носител на наградата Smartbest 2024 за своята високотехнологична бордова система Hyper OS, която използва последните технологични достояния на Qualcomm и Epic Games. Иновативната система с два чипа позволява изчислителна мощност на сървърно ниво за бърза обработка и работа с нулево забавяне. От особена важност в случая е и това, че тя има огромен капацитет за непрекъснато обновяване и подобрение през целия живот на автомобила чрез актуализации по въздуха, което ще позволи на тази новаторска система да се развива още повече. Това е първата награда за Lotus от журито AUTOBEST за последните две десетилетия.

Най-добрата кола за покупка в Европа е... китайска!

Новият електрически Citroën e-C3, който иска да се превърне в истински геймчейнджър на европейския пазар на електрически автомобили, е победител в категорията Ecobest 2024

И което е още по-важно, новият Citroën e-C3 ще се произвежда в Европа, показвайки ангажираността на Stellantis с европейската индустрия, както и способността да бъде много ефективен в производството на електромобили. Това също е нещо ново за Европа.

Връчването на наградите ще се състои на 23 май в Люксембург.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Време е!

    22 11 Отговор
    Китай измества Европата от бизнеса с автомобили!

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ПоКУРко

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Време е!":

    Иска ти се Копейка, но това Никога няма да се случи! Карай си жигулито и си намери по достойна работа от тролската!
  • 5 Този ел.автомобил е от сегмента на голф

    2 0 Отговор
    със цена около 30х.€.Не знам кое му е изгодното ,малка е , не можеш да я товариш с 4 нормални куфара понеже багажник почти няма,ако се качат 4-ма възрастни да се возят обхвата му ще е 150-200км. максимум.А още по интересното е че в Китай не са се засилили да го карат масово среща се тук там(лични наблюдения),масово се карат много по практични автомобили .