Отидете към основна версия

49 256 14

Всъдеходът Bizon е колкото два Hummer-а

  • bizon-
  • газ-66-
  • украйна-
  • тунинг-
  • dongfeng

Неведнъж сме ви разказвали за опитите на "братушките" да правят огромни всъдеходи. Някои са серийни, други са т.нар. самоделки. Основната цел на подобни творения е да са високопроходими и огромни. Последният такъв е засечен по пътищата на Украйна.

Името на този всъдеход е Bizon и е направен от самоуки тунинг специалисти от Белой Церкви (Киевска област). Шасито на Bizon е заимствано от съветския военен камион ГАЗ-66. Двигателят е производство на DongFeng, дизелов е и разполага с мощност 137 к.с.

Агрегатът е комплектован с петстепенна механична скоростна кутия, както и с компресор за регулиране на налягането в гумите. Кормилното управление е оставено почти без изменение от ГАЗ 66, като е сменен само вертикалният редуктор с хоризонтален от ГАЗ-53.

Каросерията на автомобила е изградена върху тръбна конструкция от профилирани тръби с размери 60х40х3 мм и е закрепена за рамата на ГАЗ-66 посредством 12-те съществуващи опорни точки. На рамата са заварени и основите на седалките.

Вратите са взети на готово от стар Volkswagen Passat, а предният капак, облицовката на "муцуната", калниците и задните арки са направени собственоръчно от листова ламарина с дебелина 1.0 мм. Фаровете са от Audi A8, а задните светлини - от Passat.

Стъклата са изготвени по поръчка съгласно установените стандарти в заводите на ЗАЗ. Цялата кола струва на ентусиастите от Белой Церкви $15 000. Времето, за което е направен огромният Bizon, е точно една година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини