Отидете към основна версия

5 901 16

BYD ще изпревари Toyota и VW: Намали цените на 100 модела

  • byd-
  • нови автомобили-
  • цени

BYD ще изпревари Toyota и Volkswagen, предлагайки модерни автомобили на много ниска цена. Според Bloomberg китайският автомобилен производител е намалил цените на повече от 100 свои електрически и хибридни модели.

Например новото поколение хечбек Seagull на BYD сега струва по-малко от 10 000 долара, а най-продаваният електрически седан на производителя Qin Plus струва по-малко от 11 000 долара, като според експертите, китайците ще продължат да намаляват цените.

BYD обяви началото на ера, наречена "електричеството е по-евтино от петрола" и това вече е факт, тъй като хибридните и чисто електрическите модели са толкова достъпни, колкото традиционните модели с двигатели с вътрешно горене, или дори по-евтини.

Общо BYD вече е лансирала над 70 модела с по-ниски цени. Според Bloomberg досега не е поевтинял само най-новият суперавтомобил Yangwang, който китайците държат като флагман и неговата стойност е 233 хиляди долара.

Чрез понижаване на цените BYD иска да убеди шофьорите да се откажат от бензиновите автомобили и да преминат към електрически автомобили и хибриди. Такава агресивна ценова политика представлява реална заплаха за Toyota, Volkswagen, а и за всички останали производители.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 25 гласа.

Свързани новини