Отидете към основна версия

12 645 25

Рекордьорът G-Power M3 Hurricane 337 Edition

  • bmw-
  • g-power-
  • m3 hurricane 337 edition-
  • тунинг

Сред многобройните немски тунинг фирми само две компании претендират за суперзвезден статус. Това са ателието Brabus и неговият пряк конкурент G-Power. Brabus, както е известно, се занимава с доработки на Mercedes-Benz, а дейността на G-Power е свързана с донапомпване на автомобили с марка BMW. Това многогодишно сражение между двете именити немски тунинг студиа сега получи ново продължение - G-Power представи своя нов рекордьор. Този път специалистите от G-Power решиха да уважат последното купе BMW М3.

Настоящата доработка на G-Power върху този автомобил му позволяваше да развива максимална скорост от 331.1 км/ч, но това явно не е удовлетворило инженерите от тунинг компанията. Поради тази причина те преработват компресорите ASA, монтират нов високопроизводителен въздушен филтър и интегрират в купето М3 иновационна аспухна система от титан. Наред с тези, се извършват и още куп по-незначителни преработки, благодарение на които специалистите успяват да напомпат четирилитровия осмак до 615 конски сили, а максималния въртящ момент да доведат до 595 Нм.

След като тунинг машината е готова, от G-Power я закарват на италианската писта "Нардо", където успяват да поставят нов рекорд. Доработеното купе М3 вдига 337.6 км/ч. Именно този рекорд става основа за новото име на колата. Тя е наречена G-Power M3 Hurricane 337 Edition. Представители на тунинг компанията запазват в тайна за колко секунди наточената М3-ка ускорява до 100 км/ч, но споделят, че до 200 колата ускорява за 12.2 секунди. Тунинг пакетът M3 SL II CS включва още 20-цолови джанти G-Power Silverstone Diamond, които са "обути" с нископрофилни високоскоростни гуми Michelin Pilot Sport, както и доработено окачване.

Цената му е 35 000 евро. Тази сума се отнася само до необходимите части за тунинговането и не включва самата работа. Парите не са никак малко, но трябва да се отбележи фактът, че G-Power ще направят само 30 такива комплекта, като за голяма част от тях вече имат готови купувачи. Така собствениците на двуврати М3-ки ще могат да се сдобият с ексклузивен вариант, но най-важното за тях ще е, че колата им ще стане най-изключително бърза.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини