Отидете към основна версия

8 081 61

360 коня и тегло 15 тона: Това е новата бронирана кола на руската армия

  • урал-
  • брониран автомобил-
  • русия

ВПК-Урал влиза на въоръжение в руската армия

Завършиха тестовете на новата бронирана машина ВПК-Урал. Сега остават само няколко формалности за да бъде въведена в експлоатация, споделят от компанията. „Автомобилът е потвърдил всички декларирани тактико-технически характеристики и за доставка във войските на руската гвардия“, съобщи производителят на новия продукт.

Тази бойна модификация на автомобила Урал-53099 е разработена, като се взимат предвид нуждите на войската от специалната военна операция в Украйна и според руснаците, напълно съответства на характеристиките на съвременния бой.

За да повишат защитата на бронираното превозно средство, разработчиците изоставят рамата и оборудват превозното средство със специален монококов корпус - бронирана капсула. Всички компоненти и възли на бронирания автомобил са прикрепени към тази издръжлива конструкция.

В резултат на това теглото на бронираната кола ВПК-Урал е 14 500 килограма. Автомобилът е оборудван с двигател ЯМЗ-536 с обем 6.6 литра и мощност 360 конски сили - почти 25 к.с. на 1 тон, което според руските специалисти е отличен показател.

Този агрегат прави тежкото превозно средство динамично, маневрено и проходимо. На магистрала ВПК-Урал може да развие скорост до 100 километра в час. Не се съобщават други характеристики на новата бронирана кола, освен че е обърнато специално внимание на противоминната защита, а просветът на бронираната кола достига 40 см.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 45 гласа.

Свързани новини