Отидете към основна версия

1 649 10

Май няма да има евтина Tesla

  • tesla-
  • евтин електромобил

Компанията може да се откаже от проекта за евтин електромобил завинаги

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск многократно е обявявал разработването на първия евтин модел на електрически автомобил Tesla. Той дори отрече скорошните слухове, че проектът е отменен.

Tesla наистина остави на заден план проекта, посветен на създаването на бъдеща бюджетна електрическа кола на стойност 25 хиляди щатски долара, пише Electrek с позоваване на вътрешни източници.

Според събеседниците на изданието проектът е имал кодовото име NV9. Като част от проекта компанията работи върху автомобилна платформа от следващо поколение, която се очаква да осигури много по-евтини електрически автомобили.

По-рано автомобилният производител говори за две бъдещи коли на тази платформа. Това са по-евтиният и по-малък от Model 3 автомобил, известен като Tesla-та за 25 000 долара, или Model 2, и новият самоуправляващ се автомобил Tesla Robotaxi.

През декември Мъск потвърди, че е казал на екипа на Tesla в Остин, че NV9 и разширяването на Texas Gigafactory за нов, по-евтин модел от следващо поколение са приоритети за 2024 година.

Съвсем наскоро обаче проектът беше напълно лишен от средства, а много от замесените хора бяха уволнени

Вместо това Мъск иска да се съсредоточи върху Robotaxi и изграждането на гигантски център за данни за него. Проектът трябваше да бъде завършен до края на август, но според съобщенията вече изостава от графика.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини