Last news in Fakti

5 Февруари, 2024 13:39 3 182 6

VW Group планира да пусне много евтин електрически кросоувър

  • volkswagen-
  • евтин електромобил
VW Group планира да пусне много евтин електрически кросоувър - 1

Volkswagen Group възнамерява да пусне много достъпен електрически кросоувър през втората половина на настоящото десетилетие. Това каза Пиюш Арора, главен изпълнителен директор на местното подразделение на компанията. Новият електрически автомобил ще изисква значителна инвестиция от няколкостотин милиона долара.

„Работим активно върху създаването на достъпна електрическа кола. Ние анализираме коя платформа на VW Group е най-добре адаптирана за създаване на компактен електрически SUV, който да е възможно най-евтин “, казва Арора.

Първоначално това най-евтино електрическо VW ще бъде пуснато в Индия, а анализаторите смятат, че: „Разпространението на електрически автомобили в Индия няма да бъде достатъчно бързо, за да оправдае инвестицията, така че компанията обмисля възможността за износ на този продукт и на останалите глобални пазари“.

Но към момента автомобилният производител обмисля износ на новото електрическо превозно средство за страните от Югоизточна Азия, страните от Персийския залив (GCC) и Северна Африка. Не е ясно дали това превозно средство ще се появи в Европа и респективно у нас.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 явно е боклук

    9 3 Отговор
    много сбъркана фирма е тая, от голф 3 се почна та до сега скъпотия и дефекти
  • 2 Иво

    10 1 Отговор
    “през втората половина на настоящото десетилетие“

    Китайците до догава ще пуснат още пет модела..
  • 3 Дидо

    10 0 Отговор
    Ми то като гледам на снимката май само сирийци и афганистанци ги сглобяват.
  • 4 наблюдател

    6 1 Отговор
    МАЙТАП БЕ, УЙЛИ
  • 5 крива партийна линия

    6 0 Отговор
    С тези глупави "зелени трансформации" се стигна до там, че VW произвежда модели, които никой не иска да купува, а старите бензинови и дизелови модели постепенно отпадат от производството!
  • 6 Голяма новина

    0 0 Отговор
    ...да пусне много достъпен електрически кросоувър през втората половина на настоящото десетилетие...ще бъде пуснато в Индия...