Отидете към основна версия

1 197 6

Ford може да продължи да продава коли с ДВГ в Европа след 2030-та

  • ford-
  • explorer-
  • европа

Ford Motor Company преразглежда стратегията си за продажба на изцяло електрически автомобили в Европа до 2030 г., като се позовава на по-бавните от очакваното продажби на електрически превозни средства в региона. Първоначално Ford се стремеше да премине изключително към електрически пътнически автомобили до края на десетилетието, но сега е отворен да продължи да продава автомобили с двигатели с вътрешно горене и след 2030 г., ако има значително потребителско търсене.

Мартин Сандер, ръководител на бизнеса с леки автомобили на Ford в Европа, призна, че търсенето на електрически автомобили не е отговорило на прогнозите им, което налага преоценка на амбициозните им цели. Въпреки това Ford остава ангажиран с електрическите задвижвания, разглеждайки ги като неизбежно бъдеще. Компанията е инвестирала 2 млрд. евро, за да преустрои завода си в Кьолн, Германия, за производство на изцяло електрически автомобили и ще представи изцяло електрическия компактен SUV Explorer през юни. Освен това те планират да представят електрическа версия на компактния SUV Puma Gen-E по-късно тази година.

Въпреки по-бавното възприемане, Ford започна продажби на електрически версии на своя ван Transit Custom в Турция. Компанията постепенно се отказва от автомобилите с двигатели с вътрешно горене, като миналата година спря производството на Fiesta в Кьолн и планира да прекрати производството на Focus в Саарлуис до 2025 г.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.

Свързани новини