Отидете към основна версия

16 798 38

С доста по-евтина кола, Dacia се изправя директно срещу VW Golf

  • dacia-
  • c-neo

Предстоящата Dacia беше показана в интересно изображение

Новият бюджетен модел от Dacia вече е в процес на разработка, но как точно ще изглежда, все още е загадка. Появиха се различни слухове, според които автомобилът ще е лифтбек в стил Skoda Octavia, повдигнато комби тип allroad и т.н.

Сега, небезизвестният дигитален дизайнер Avarvarii ни дава нова насока за размисъл. Ясно е, че предстоящата Dacia ще е позиционирана над Sandero и компания и реално ще е в C сегмент, но какъв тип ще е каросерията. Според Avarvarii тя е ще стандартен хечбек, което означава, че новата румънска кола ще се изправи директно срещу VW Golf.

Художникът ни дава своето виждане по темата как може да изглежда новата Dacia N-Neo (колата е известна още като C-Neo в мрежата). Това обаче са само предположения, като единственото сигурно е, че компанията подготвя автомобил, който ще стане евтин конкурент на Skoda Octavia, VW Golf и Opel Astra.

Новата Dacia C-Neo може да се появи през 2026 година или дори по-рано. Новостта ще наследи визуалния стил от други модели на Dacia, но според ранните данни това ще бъде лифтбек с дължина на каросерията около 4.6 м. Има и информация, че моделът ще се предлага в каросерии седан и комби.

Сега, както вече споменахме, се предполага, че Dacia може да подготви и традиционен хечбек. Ясно е, че новият модел Dacia C-Neo ще съчетава просторен салон, модерни технологии и ниска цена.

Автомобилът ще бъде изграден в рамките на достъпна архитектура за бюджетни модели. Това ще даде възможност за уеднаквяване на детайлите и ще направи автомобила по-евтин от преките му конкуренти, като VW Golf, Peugeot 308 и т.н.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 42 гласа.

Свързани новини