Отидете към основна версия

2 232 2

Honda актуализира американския Civic

  • honda-
  • civic-
  • сащ

Американската Honda Civic е обновена и се сдоби с хибридна версия. Промените във външния дизайн са частични. Най-забележим е новият дизайн на радиаторната решетка - вместо хоризонтални ламели вече има пчелни пити, а самата решетка е леко увеличена по размер.

Фаровете за мъгла изглеждат различно, а формата на долната решетка в предната броня също е променена. Като цяло Civic има по-спортен вид. Основната иновация е появата на хибридната система e:HEV с двигател с вътрешно горене и два електрически мотора.

Системата e:HEV включва двулитров бензинов двигател, работещ по цикъла на Аткинсън, два електрически мотора, литиево-йонна батерия и трансмисия с фиксирано съотношение. Хибридът има три режима на работа (ДВГ, електрически и смесен), а системната мощност на агрегатите в спецификацията за американския пазар е 203 конски сили, което е с 19 конски сили повече от тази на европейския Civic.

Вътре актуализираният американски Civic има една любопитна разлика от европейската версия: хибридната модификация запазва обичайния трансмисионен лост, докато Civic за Европа има дистанционно управление с бутони.

Хибридната модификация заменя Civic с 1.5-литров турбо двигател (182 к.с., 240 Нм) и CVT. В същото време, в допълнение към бензин-електрическата версия, гамата включва предишните версии - 1.5 турбо двигател и механични скорости за наточения Civic Si и базов атмосферен 2.0 двигател с безстепенна трансмисия.

Началото на продажбите е насрочено за юни. Цените все още не са обявени, но според предварителните оценки хибридната Honda Civic едва ли ще струва повече от 30 хиляди долара в Съединените щати. Това е съществено увеличение, защото цените за модела преди рестайлинга започват от 24 хиляди долара.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини