Last news in Fakti

26 Май, 2024 10:30 4 673 7

Honda показа нов седан, но под отделна марка

  • honda-
  • dongfeng-
  • lingxi l

Интериорът на Lingxi L е доминиран от цифров панел, на който има не един, не два, а пет екрана

Honda показа нов седан, но под отделна марка - 1

Подробности за нов електрически седан, наречен Lingxi L, който е дело на съвместно предприятие между Dongfeng и Honda, се появиха в онлайн пространството. Новият концептуален автомобил беше представен за първи път на автомобилното изложение в Гуанджоу през 2023 година.

Сега, благодарение на Министерството на промишлеността и информационните технологии на Китай, в интернет пространството се появиха първите изображения на модела.

Honda показа нов седан, но под отделна марка

Под "заострената" каросерия на Lingxi L има литиево-желязо-фосфатна батерия с капацитет 59.22 kWh. Тази сравнително компактна батерия задвижва един електромотор на предната ос с мощност от 215 к.с., което е достатъчно, за максимална скорост от 160 км/ч.

Интериорът на Lingxi L е доминиран от цифров панел, на който има не един, не два, а пет екрана. Това са дисплеите на цифровото арматурно табло, централния дисплей на информационно-развлекателната система, екран за пътника и два екрана за камери, заместващи страничните огледала.

Honda показа нов седан, но под отделна марка

Dongfeng-Honda също оборудва електрическия автомобил с прожекционен дисплей на ветроупорното стъкло. Цените и конфигурациите на новия продукт все още не са обявени, но се очаква това да стане скоро.

Известно е, че моделната линия на Dongfeng-Honda ще се състои от 50% електрифицирани автомобили до 2025 година, а от 2027-а компанията ще спре да произвежда автомобили с двигатели с вътрешно горене.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    13 13 Отговор
    Китайците купиха и хонда
  • 2 доста грозно

    16 7 Отговор
    Тая барака колко монитора има накичени на таблото.Пътя ли ще гледаш или мониторите.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дидо

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "доста грозно":

    Като не ти харества няма и да я шофираш.Модела е за Китай!!!
  • 5 Вижте

    9 1 Отговор
    Мда, всеки път като се кача в моята 20-годишна бангия и се тюхкам, че няма 5-6 дисплея пред мен. След това ми потича сълза, че не е електричка или дори "кибрит". Мек, твърд, или някакъв неопределен, т.е. "флуиден".
  • 6 Хондакис

    7 2 Отговор
    Тая китайска марка могат си я заврат у г,зо. Хонда, Акура и думите с японско звучене са синоним на престиж. А това дето има китайско звучене е отблъскващо. Лингши, Донгфенг, Монгфенг отврат.
  • 7 Булгар

    3 3 Отговор
    Тая кола е САМО за китайци, японци.. НЕ е за българи !!! Не ти трябва.
    За българи са добри табла с въртяща се стрелка !!