Отидете към основна версия

1 546 5

Toyota GR ще прави коли с ДВГ, докато това е възможно

  • toyota-
  • gr-
  • двг

Компанията не иска да се отказва от бензиновите модели

Докато автомобилната индустрия се надпреварва да произвежда електрически превозни средства, Toyota следва различен курс. Нейното подразделение, Gazoo Racing (GR), твърдо вярва, че двигателите с вътрешно горене (ДВГ) все още имат значителна роля в бъдещето. Вместо да се качи на електрическата вълна, GR влага ресурси в оптимизиране на технологията на ДВГ, като се стреми да разработи по-чисти и по-ефективни двигатели за предстоящите модели извън GR86, GR Yaris, GR Corolla и GR Supra.

Този фокус върху традиционните бензинови двигатели се разпростира и върху предложенията им с висока производителност. Президентът на Toyota Gazoo Racing Томоя Такахаши наскоро потвърди, че нямат настоящи планове за високопроизводителен електрически автомобил. Неговата аргументация хвърля светлина върху цялостната стратегия на Toyota: "Двигателите с вътрешно горене не са лоши, врагът е въглеродът." Това изявление подсказва, че Toyota дава приоритет на начините за намаляване на емисиите от бензиновите двигатели, а не на пълното изоставяне на технологията.

Хибридната технология изглежда е тяхното ключово оръжие в борбата с въглеродните емисии. Такахаши споменава и за проучване на синтетични горива и двигатели с вътрешно горене, задвижвани с водород, което показва многостранен подход за постигане на по-чисти решения за мобилност.

В заключение, Toyota предприема премерен подход към бъдещето на мощните автомобили. Въпреки че електромобилите привличат вниманието, Toyota дава приоритет на по-чистите технологии с вътрешно горене и хибридите, като се стреми да удължи живота на бензиновите двигатели и същевременно проучва алтернативни горива, за да постигне своите екологични цели.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 15 гласа.

Свързани новини