Отидете към основна версия

26 772 23

Dacia пуска купеобразен Duster в стил BMW X6

  • renault-
  • arkana-
  • dacia-
  • duster

Очакванията са свсем скоро Renault да спре да предлага настоящото поколение на модела си Arkana, но за да замени този модел, френският автомобилен производител вече подготвя нов кросоувър, който според слуховете ще се произвежда както под марките Dacia, така и под марката Renault и ще се базира на третото поколение на модела Duster.

Според изданието Motors Actu работата по купеподобната версия на Duster е в разгара си. Очаква се този вариант да бъде по-дълъг (с около 250 мм) от обичайния кросоувър, но по-нисък поради типичната за такива автомобили скосена задна част.

Външно колата трябва да копира решенията, използвани в третото поколение Duster, което беше представено в средата на 2023 година. Той ще получи подобен светлинен подпис на фаровете и задната оптика, както и широка пластмасова облицовка по долната част на каросерията.

Техническата страна на автомобила все още е под въпрос, но се предполага, че иновацията ще получи широка гама от двигатели, сред които ще има както хибриди, така и plug-in хибридни двигатели.

Възможно е крос-купето да получи по-екологична версия под формата на двигател BiFuel, който може да работи и на бензин, и на газ. Официалната премиера на новия купеподобен кросоувър на Dacia и Renault може да се състои през 2026 година.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 34 гласа.

Свързани новини