Отидете към основна версия

9 204 25

Стартират продажбите на най-луксозната Mazda (БГ ЦЕНИ)

  • mazda-
  • cx-80-
  • cx-60

CX-80 се предлага с три реда седалки

Mazda представи най-големия си кросоувър в Европа през април, а сега японската компания дава начало на продажбите, включително и у нас. CX-80 се основава в голяма степен на технологиите и дизайна на CX-60. По-големият кросоувър е претърпял промени в размерите и пропорциите, за да побере трети ред седалки, увеличавайки цялостната си просторност. От визуална гледна точка CX-80 поразително прилича на своя по-малък брат отпред, характеризиращ се с внушителна радиаторна решетка, допълнена от изцяло LED фарове.

CX-80 се основава в голяма степен на технологиите и дизайна на CX-60. По-големият кросоувър е претърпял промени в размерите и пропорциите, за да побере трети ред седалки, увеличавайки цялостната си просторност.

При пускането си на пазара CX-80 ще се предлага с два варианта на задвижване: plug-in хибрид и шестцилиндров мек хибриден дизелов двигател. И двете конфигурации се отличават със задвижване на всички колела и 8-степенна автоматична трансмисия.

Plug-in хибридният вариант комбинира 2,5-литров четирицилиндров бензинов двигател с електрически мотор като осигурява обща мощност от 327 к.с. и 500 Нм въртящ момент. Пробегът само на ток е 60 километра. Алтернативно, дизеловият вариант включва познатия 3,3-литров редови шестцилиндров двигател на Mazda, генериращ 254 к.с. и 550 Нм въртящ момент.

Цените започват от 111 390 лева с ДДС за plug-in хибрида и достигат до 134 590 лева с ДДС, докато за дизеловата вариация ще са ви нужни между 109 990 лева и 132 990 лева с ДДС. Както споменахме, колата е с три реда седалки и се възползва от възможност за данъчен кредит.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 28 гласа.

Свързани новини