12 Юни, 2024 20:46 8 846 25

Стартират продажбите на най-луксозната Mazda (БГ ЦЕНИ)

  • mazda-
  • cx-80-
  • cx-60

CX-80 се предлага с три реда седалки

Стартират продажбите на най-луксозната Mazda (БГ ЦЕНИ) - 1

Mazda представи най-големия си кросоувър в Европа през април, а сега японската компания дава начало на продажбите, включително и у нас. CX-80 се основава в голяма степен на технологиите и дизайна на CX-60. По-големият кросоувър е претърпял промени в размерите и пропорциите, за да побере трети ред седалки, увеличавайки цялостната си просторност. От визуална гледна точка CX-80 поразително прилича на своя по-малък брат отпред, характеризиращ се с внушителна радиаторна решетка, допълнена от изцяло LED фарове.

CX-80 се основава в голяма степен на технологиите и дизайна на CX-60. По-големият кросоувър е претърпял промени в размерите и пропорциите, за да побере трети ред седалки, увеличавайки цялостната си просторност.

Стартират продажбите на най-луксозната Mazda (БГ ЦЕНИ)

При пускането си на пазара CX-80 ще се предлага с два варианта на задвижване: plug-in хибрид и шестцилиндров мек хибриден дизелов двигател. И двете конфигурации се отличават със задвижване на всички колела и 8-степенна автоматична трансмисия.

Plug-in хибридният вариант комбинира 2,5-литров четирицилиндров бензинов двигател с електрически мотор като осигурява обща мощност от 327 к.с. и 500 Нм въртящ момент. Пробегът само на ток е 60 километра. Алтернативно, дизеловият вариант включва познатия 3,3-литров редови шестцилиндров двигател на Mazda, генериращ 254 к.с. и 550 Нм въртящ момент.

Стартират продажбите на най-луксозната Mazda (БГ ЦЕНИ)

Цените започват от 111 390 лева с ДДС за plug-in хибрида и достигат до 134 590 лева с ДДС, докато за дизеловата вариация ще са ви нужни между 109 990 лева и 132 990 лева с ДДС. Както споменахме, колата е с три реда седалки и се възползва от възможност за данъчен кредит.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хххх

    14 27 Отговор
    Вземи си Мазда за да се омажеш...
  • 2 това беше вица на деня

    13 43 Отговор
    японска кола и лукс?!?!? вие сериозно ли???

    Коментиран от #12

  • 3 Порно

    14 2 Отговор
    Като напишете статия, вземете да я проверите, после публикувате.
  • 4 Факт

    6 28 Отговор
    2.5 четири цилиндъра 327к.с. дизела 3.3 шест цилиндъра 257 коня.Толкова за дизела че бил двигател това само за снегорини става ама то вече нема снег.

    Коментиран от #18

  • 5 Хасковски каунь

    23 6 Отговор
    140 000.... Ми тя е без пари бе. Още утре съм пред ДСКаса да фана ред и да изтегля сумата. На 20-ти съм пред серската кебапчийниза с Мазда- та
  • 6 Такива работи

    25 11 Отговор
    Тия прескочиха първите сто хиляди и решиха, че цени между сто и двеста хиляди са нищо работа. Абе много на сериозно се взеха зумзумаджиите. Скоро ще има да задраскват цени и да ги намаляват с няколко десетки хиляди, като застоят по складове като елкарите. Някой нещо прегря от затоплянето. Маздички, бюджетни бяха, какво си въобразиха.

    Коментиран от #11

  • 7 ГЬЛЬБЬ 🐦

    5 1 Отговор
    туй бг същото като джендьр ли е :)))
  • 8 ха ха хааа

    9 7 Отговор
    За нашата колхозня - гроздето е кисело ...

    Коментиран от #16

  • 9 Сатана Z

    3 2 Отговор
    Цената на Мазната в УК започва от £48,920
  • 10 авто фен

    2 32 Отговор
    Смях 21 век и дизел, направо да върнат парното задвижване с въглища и пара от Мазда! А японците правеха най-модерните задвижвания,не мазда де. Тойота продължава да продава модерни автомобили хибриди, но им трябват силни ел.коли, същото се отнася за Хонда. Нисан има ел.коли добри.

    Коментиран от #20, #21

  • 11 авто фен

    31 2 Отговор

    До коментар #6 от "Такива работи":

    Мазда не е бюджетна от поне 30 години насам,ако някога е била бюджетна, но откакто Хюндай и Киа продаваха 80-те и 90-те години те бяга бюджетни. Ти ценови листи погхлеждал ли си? А и ако влзезеш сега в която и да е мазда, тя е с по-качествен интериор от Ауди или на същото ниво.

    Коментиран от #19

  • 12 авто фен

    6 6 Отговор

    До коментар #2 от "това беше вица на деня":

    Ми то японците и англичаните правят луксозни коли - Toyota Century и Rolls Royce, Bentley. Всичко друго е ширпотреба.

    Коментиран от #14

  • 13 Смех

    15 2 Отговор
    Цените започват от 11 390 лева с ДДС за plug-in хибрида и достигат до 134 590 лева с ДДС - Ако е вярно, от тая дето е 11 390 лева с ДДС, ще взема три...

    Коментиран от #17

  • 14 Така е

    7 5 Отговор

    До коментар #12 от "авто фен":

    Мерцедес примерно правят само каруци... 🤣😂🤣
  • 15 Китаеца

    7 7 Отговор
    Мазда доста хляб имат да изядат докато стигнат премиума,от позицията на човек караш 6 ца такуми 21 година го казвам.Поне са достъпни все още като цена.

    Коментиран от #23

  • 16 Колхоз

    8 6 Отговор

    До коментар #8 от "ха ха хааа":

    Понеже гроздето е кисело, вместо това недоразумение, за тези пари ще си купя Тойота ланд круизер. Хибрид ли е - не ми го хвали.
  • 17 Чичо Сашо

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Смех":

    Запази - три, четири и за мен! Ще черпя бира с кебапчета.
  • 18 Фактичко

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    четеш ли и прониква ли ти нещо между ушите или ти е доста сложно за асимилация…???

    Коментиран от #22

  • 19 Такива работи

    9 3 Отговор

    До коментар #11 от "авто фен":

    И ценови листи съм виждал и торсион в премиум Мазда съм виждал. В момента се продава на впечатляваща цена. И за кашата с Х-моторите поназнайвам нещо. А и пломбите ми паднаха в такъв премиум. Премиум има от Япония и той почва с Камри, минава през Краун, най-вече някои Лексъси и въобще не ангажира нито един модел на Мазда, засега. Навремето имаха Кседос, но остана в историята. А отвъд океана още немалко модели на Акура даже Инфинити. Сигурно забравям нещо, но Мазда под никаква форма не е при тях. Иначе имат добър интериор и материали, но това не стига за някакво позициониране към върха. А и семплите брой продажби и спадът им показват дефицити.
  • 20 мунчо

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "авто фен":

    .ба.те у тъпанарa
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Факт

    2 6 Отговор

    До коментар #18 от "Фактичко":

    Няма нищо сложно дизела е имптентен

    Коментиран от #24

  • 23 Велосипедист

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "Китаеца":

    Че с какво т.н. "премиум" Ауди А4 или БМВ 3 са по-добри от Мазда 6 Такуми?

    Коментиран от #25

  • 24 А разбираш

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Факт":

    ли какво пише!??? Или пак ще пишеш за дисфункциите си?
  • 25 Госта

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Велосипедист":

    Ами с не малко неща,Маздата е много добра,но има още неща,които й липсват-6 цилиндров дизел,повече избор при цветове и конфигурации,задна секция климатроник,а не две “врътки” като в Нисан от 2005-та