Отидете към основна версия

1 394 4

Подробно за новия Citroen C3 Aircross

  • citroen-
  • c3-
  • c3 aircross

Електрическата версия разполага със 111 конски сили

След като бе представен през април, Citroen разкри подробна информация за новия C3 Aircross. Този практичен кросоувър е предназначен за различни водачи с избора си от бензинови, хибридни и електрически задвижвания. С дължина 4390 мм или с 240мм повече в сравнение с предшественика си, C3 Aircross обещава по-голямо пространство за пътниците, за което допринася и по-изправения дизайн на задното стъкло, който се грижи за комфорта на пътниците на третия ред.

Вариантът от базово ниво разполага с 1,0-литров бензинов двигател PureTech Turbo, генериращ 101 конски сили. Този вариант, отговарящ на изискванията на Евро 7, е съчетан с шестстепенна механична трансмисия, предлагайки ефективно и достъпно шофиране.

За тези, които търсят екологичен вариант, се предлага хибриден вариант. Той съчетава 1,2-литров PureTech трицилиндров двигател с електромотор с мощност 28 конски сили, захранван от 48-волтова батерия. Тази конфигурация е съчетана с трансмисия с двоен съединител.

Но истинската новост е изцяло електрическият C3 Aircross. Оборудван с литиево-желязо-фосфатна батерия с капацитет 44 kWh, той захранва електромотор с мощност 111 конски сили. Това означава максимална скорост от 145 километра в час и пробег от над 300 километра с едно зареждане.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини