Отидете към основна версия

915 1

Rivian загатна за появата на пет нови модела

  • rivian-
  • r1t-
  • r1s

Един от тях ще бъде достъпен електромобил

Rivian има амбициозни планове да добави поне пет нови електрически автомобила към гамата си, разкрити по време на неотдавнашно съобщение относно инвестицията на Volkswagen в Rivian.

Въпреки че конкретните данни са оскъдни, тези планове включват допълнителен автомобил, изграден върху платформата Gen 2, която поддържа преработените R1T и R1S.Потенциално това може да бъде обновен електрически ван за доставки. Освен обявените по-рано модели R2 и R3, Rivian намекна за трети автомобил, базиран на предстоящата им платформа за средноразмерни автомобили. Това поражда спекулации за потенциален, по-достъпен електрически пикап от среден размер. Очаква се доставките на R2 SUV, предвиден за производство в Илинойс с начална цена от 45 000 долара, да започнат в началото на 2026 г. Подробностите за R3 са ограничени, но той е позициониран като по-достъпна опция, която ще пристигне след R2.

Последните три автомобила във визията на Rivian са част от стратегия за "достъпен масов пазар", вероятно разработена чрез съвместно предприятие с Volkswagen. Това партньорство включва значителна инвестиция от страна на Volkswagen, започваща от 1 млрд. долара с потенциал да достигне 5 млрд. долара. Съвместното предприятие се фокусира върху създаването на технологии за електрически превозни средства от следващо поколение.

Rivian очаква инвестицията да подхрани дейността им, включително разгръщането на производството на R2 в Илинойс и на платформата за средноразмерни автомобили в Джорджия. Според тях това ще проправи пътя към финансова стабилност и мащабно производство.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини