Last news in Fakti

28 Юни, 2024 15:16 808 1

Rivian загатна за появата на пет нови модела

  • rivian-
  • r1t-
  • r1s

Един от тях ще бъде достъпен електромобил

Rivian загатна за появата на пет нови модела - 1

Rivian има амбициозни планове да добави поне пет нови електрически автомобила към гамата си, разкрити по време на неотдавнашно съобщение относно инвестицията на Volkswagen в Rivian.

Въпреки че конкретните данни са оскъдни, тези планове включват допълнителен автомобил, изграден върху платформата Gen 2, която поддържа преработените R1T и R1S.Потенциално това може да бъде обновен електрически ван за доставки. Освен обявените по-рано модели R2 и R3, Rivian намекна за трети автомобил, базиран на предстоящата им платформа за средноразмерни автомобили. Това поражда спекулации за потенциален, по-достъпен електрически пикап от среден размер. Очаква се доставките на R2 SUV, предвиден за производство в Илинойс с начална цена от 45 000 долара, да започнат в началото на 2026 г. Подробностите за R3 са ограничени, но той е позициониран като по-достъпна опция, която ще пристигне след R2.

Последните три автомобила във визията на Rivian са част от стратегия за "достъпен масов пазар", вероятно разработена чрез съвместно предприятие с Volkswagen. Това партньорство включва значителна инвестиция от страна на Volkswagen, започваща от 1 млрд. долара с потенциал да достигне 5 млрд. долара. Съвместното предприятие се фокусира върху създаването на технологии за електрически превозни средства от следващо поколение.

Rivian очаква инвестицията да подхрани дейността им, включително разгръщането на производството на R2 в Илинойс и на платформата за средноразмерни автомобили в Джорджия. Според тях това ще проправи пътя към финансова стабилност и мащабно производство.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лкоийуъхг

    2 0 Отговор
    И на тея 5 модела ли ще им падат гумите в движение?