Отидете към основна версия

1 769 4

Новото BMW X5 крие изцяло променен дизайн

  • bmw-
  • x5-
  • x3-
  • neue klasse

Кросоуврът няма да е базиран на Neue Klasse архитектура

BMW X5 се подготвя за изцяло нов модел, който вероятно ще се появи през следващата година. Изтекли шпионски снимки на AutoExpress ни дават изкусителен поглед към X5 2025 в процес на тестване, разкривайки смесица от дизайнерски промени и технологични постижения.

За разлика от по-малкия си брат X3, който получава свой електрически аналог в iX3, X5 ще остане на утвърдената платформа CLAR. Тази адаптивна платформа позволява използването както на бензинови, така и на електрически задвижващи агрегати, което подсказва за възможността за бъдещ iX5.

Забелязаният X5 е plug-in хибрид (PHEV), което се потвърждава от наличието на порт за зареждане и конвенционална изпускателна тръба. Интересно е, че предната част поразително прилича на електрическия SUV Neue Klasse, като се отличава със затъмнена радиаторна решетка и елегантни, обгръщащи фарове.

Преминавайки към страничните части, новият X5 може да се похвали с по-дълго междуосие в сравнение с X3, за което свидетелства допълнителната колона в задното стъкло. Модерните дръжки на вратите завършват изчистената визия. Задната част запазва познатия силует със скосена задна врата и спойлер на покрива.

Интериорът загатва за потенциална промяна на двуекранното оформление на настоящия X5. Изглежда, че новият дизайн предпочита по-голям централен сензорен екран, съчетан с отделен, по-малък цифров инструментален панел зад волана, което отразява оформлението, видяно в концептуалния автомобил Vision Neue Klasse X.

Въпреки че подробностите за потенциалния iX5 са оскъдни, очаква се X5 да заимства някои варианти на задвижване от своя по-малъкбрат X3. Очаквайте гамата на X5 да се откаже от четирицилиндровите варианти и да започне с мощен шестцилиндров дизелов двигател във варианта xDrive30d, последван от още по-мощния xDrive40d. Бензиновите варианти вероятно ще включват хибриден шестцилиндров двигател и подобрена PHEV система, която ще може да се похвали с по-дълъг пробег само на електричество от 100 километра на настоящия X5.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини