17 Юли, 2024 14:27 1 767 4

Новото BMW X5 крие изцяло променен дизайн

  • bmw-
  • x5-
  • x3-
  • neue klasse

Кросоуврът няма да е базиран на Neue Klasse архитектура

Новото BMW X5 крие изцяло променен дизайн - 1

BMW X5 се подготвя за изцяло нов модел, който вероятно ще се появи през следващата година. Изтекли шпионски снимки на AutoExpress ни дават изкусителен поглед към X5 2025 в процес на тестване, разкривайки смесица от дизайнерски промени и технологични постижения.

За разлика от по-малкия си брат X3, който получава свой електрически аналог в iX3, X5 ще остане на утвърдената платформа CLAR. Тази адаптивна платформа позволява използването както на бензинови, така и на електрически задвижващи агрегати, което подсказва за възможността за бъдещ iX5.

Забелязаният X5 е plug-in хибрид (PHEV), което се потвърждава от наличието на порт за зареждане и конвенционална изпускателна тръба. Интересно е, че предната част поразително прилича на електрическия SUV Neue Klasse, като се отличава със затъмнена радиаторна решетка и елегантни, обгръщащи фарове.

Преминавайки към страничните части, новият X5 може да се похвали с по-дълго междуосие в сравнение с X3, за което свидетелства допълнителната колона в задното стъкло. Модерните дръжки на вратите завършват изчистената визия. Задната част запазва познатия силует със скосена задна врата и спойлер на покрива.

Интериорът загатва за потенциална промяна на двуекранното оформление на настоящия X5. Изглежда, че новият дизайн предпочита по-голям централен сензорен екран, съчетан с отделен, по-малък цифров инструментален панел зад волана, което отразява оформлението, видяно в концептуалния автомобил Vision Neue Klasse X.

Въпреки че подробностите за потенциалния iX5 са оскъдни, очаква се X5 да заимства някои варианти на задвижване от своя по-малъкбрат X3. Очаквайте гамата на X5 да се откаже от четирицилиндровите варианти и да започне с мощен шестцилиндров дизелов двигател във варианта xDrive30d, последван от още по-мощния xDrive40d. Бензиновите варианти вероятно ще включват хибриден шестцилиндров двигател и подобрена PHEV система, която ще може да се похвали с по-дълъг пробег само на електричество от 100 километра на настоящия X5.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    4 3 Отговор
    Точно за Никнем
    ОНЯ С КОНЯ
    Същия им е Фен и Има БМВ
  • 2 Мда

    4 4 Отговор
    Интересно, може ли по-грозно от сегашното???
  • 3 Абе

    5 3 Отговор
    дано поне оправят циферблата на километража!
  • 4 Мерцедес и всички други!

    3 1 Отговор
    Бавен Многократен Вопъл към факита!