Отидете към основна версия

1 437 11

И Ford дава "задна" с електромобилите в Европа

  • електромобили-
  • ford-
  • европа

Ford силно вярваше в успеха на плановете си за пълна електрификация на моделната гама, но сега стана известно, че компанията е променила намеренията си да рекламира електрическите автомобили като твърде амбициозни.

В интервю за Autocar Марин Гияя - главен оперативен директор на подразделението за електрификация на Ford Model E, каза, че автомобилният производител е преразгледал плановете си за електрификация на собствената си линия.

„Мисля, че клиентите гласуваха и ни казаха, че е твърде амбициозно. Смятаме, че преминаването към изцяло електрически електромобили до 2030 година в ​​Европа няма да е добър избор за нашия бизнес и особено за нашите клиенти “, каза Гияя.

Преди това ръководството на Ford направи гръмки изявления, че моделната гама на марката в Европа ще стане изцяло електрическа до 2030 година. Сега се очаква компанията леко да забави скоростта на предлагане на електрически превозни средства на фона на намаляващото търсене от страна на клиентите.

Интересното е, че през май генералният мениджър на Ford за Европа Мартин Сандер каза пред Automotive News , че двигателите с вътрешно горене могат да продължат да се предлагат в Европа дори след 2030 година в случай на голямо търсене сред купувачите. В същото време компанията не направи изявление за съдбата на електрическите си автомобили в САЩ.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини