9 Септември, 2024 11:10 1 563 3

Ford изостави емблематичните си секретни ключалки с код

  • ford-
  • securicode

SecuriCode функцията е известна от края на 80-те години на миналия век

Ford изостави емблематичните си секретни ключалки с код - 1

Ford лиши пикапа F-150 от една много емблематична опция. Става дума за клавиатурата SecuriCode вече не се предлага за пикапи от моделната година 2025. Тази функция, известна от края на 80-те години на миналия век, предлага на водача възможност да влез в колата без ключ, като набере специален цифров код. Заради намаляване на разходите от Ford значително ограничиха екстрите в базовото оборудване, като това важи и за въпросната функция SecuriCode. Мярката засегна базовото оборудване на кросоувърите Bronco Sport, Escape, Exlporer, както и пикапите Maverick и F-150.

В продължение на десетилетия клавиатурата SecuriCode бе стандартно оборудване в американските автомобили, но сега се появиха по-удобни алтернативи: интелигентни ключове и достъп без ключ. В допълнение, обновеният Ford F-150 може да бъде програмиран да се отключва с помощта на смартфон чрез приложението FordPass.

Сега функцията SecuriCode се предлага като допълнителна екстра, но не е никак евтина. Дилърите искат за нея сумата от $455. Тъй като опцията, както вече споменахме, не е евтина, е малко вероятно тя да остане върху основната маса от пикапи. Към днешна дата в основното оборудване кодовите ключалки остават само на кросоувърите Lincoln Corsair и Aviator, но най-вероятно и това е въпрос на време.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Продаденият!

    2 1 Отговор
    Кой е най-добрията Форд......
  • 2 Шокираща новина

    1 2 Отговор
    Нормално. Минало и е времето. Въвеждат нови съвременни функции
  • 3 Трол

    4 0 Отговор
    Минават на катинари и синджири.