Отидете към основна версия

796 3

Porsche също призна, че стратегията им за електромобили е твърде амбициозна

  • porsche-
  • 911-
  • taycan

Компанията ще я коригира

Porsche ще коригира амбициозните си планове за внедряване на електрически превозни средства. Германският автомобилен производител, който преди това си беше поставил за цел електрическите превозни средства да представляват над 80% от продажбите му до 2030 г., сега призна, че преходът към електрическа мобилност отнема повече време от очакваното.

Въпреки, че Porsche продължава да се ангажира с електрификацията и ще продължи да представя нови електрически модели, компанията вече не си поставя строги срокове за постигане на целта за 80% продажби на електрически превозни средства. Решението се влияе от фактори като търсенето от страна на клиентите, развитието на инфраструктурата за зареждане и наличието на технологии за батерии.

Емблематичната моделна гама на Porsche, включително 911, ще бъде подложена на електрификация. Моделите 718 ще преминат към електрически задвижвания до 2025 г., а Cayenne също е предвиден за електрическо преобразяване. Точните срокове за тези преходи обаче остават гъвкави.

Предпазливият подход на Porsche отразява една по-широка тенденция в индустрията. Други автомобилни производители, като Volkswagen, Audi и Jaguar, също намалиха първоначалните си цели за електрификация поради по-бавното от очакваното възприемане на електрическите превозни средства и икономическите предизвикателства.

Тъй като автомобилната индустрия се ориентира в сложния пейзаж на електрификацията, решението на Porsche да даде приоритет на гъвкавостта и клиентското търсене подчертава един по-реалистичен подход към постигането на целите за устойчивост.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.

Свързани новини