13 Август, 2024 16:35 2 757 7

Искате чисто ново 911, но с дизайна на оригиналното отпреди 50 години? Няма проблем!

  • porsche-
  • 911-
  • singer-
  • restmod

Singer работи върху нови restomod Porsche-та

Искате чисто ново 911, но с дизайна на оригиналното отпреди 50 години? Няма проблем! - 1

Американската компания Singer, която е специализирана в коли от типа restomod, базирани на емблематичните Porsche, обяви пускането на цяла нова гама модели, базирани на семейството 930.

След представянето на стилното Porsche 930 Turbo Coupe, компанията реши да продължи поредицата и да подготви за феновете си още три варианта в лицето на Targa, Cabriolet и Slantnose Coupe. Така компанията реши да отпразнува 50-годишнината на оригиналния 911 Turbo.

Искате чисто ново 911, но с дизайна на оригиналното отпреди 50 години? Няма проблем!

„911 Turbo беше пуснат на пазара преди петдесет години. Оттогава той се превърна в модел за подражание, герой на аутобана и победител в състезания, обичан от шофьори и ентусиасти по целия свят. Ние сме развълнувани да си партнираме със собствениците, за да отпразнуваме тази икона на пътя и пистата и да пожелаем на любимия 911 честит рожден ден “, каза изпълнителният директор на Singer Роб Дикинсън.

Искате чисто ново 911, но с дизайна на оригиналното отпреди 50 години? Няма проблем!

Компанията използва агрегатната база на семейството 964 за своите творения, оборудвани с 3.8-литров двигател Mezger с въздушно охлаждане и чифт турбокомпресори от модела 992, като мощността достига 510 к.с. Всички модели ще бъдат оборудвани с 6-степенна механична трансмисия и задвижване на задните колела.

Искате чисто ново 911, но с дизайна на оригиналното отпреди 50 години? Няма проблем!

Каросерията е изработена от въглеродни влакна и се отличава минимално от известния дизайн. Отзад има характерното крило, което е малко по-голямо и по-изразено при версията Slantnose Coupe. Всички версии получават високоскоростни гуми Michelin Pilot Sport 4S като стандарт.

Искате чисто ново 911, но с дизайна на оригиналното отпреди 50 години? Няма проблем!

По предварителни данни Singer ще произведе 70 екземпляра от стандартния модел Coupe и 25 Slantnose Coupe, като всички вече са разпродадени. Колко варианта на Targa и Cabriolet ще бъдат произведени, все още предстои да бъде определено.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЗО

    12 3 Отговор
    ....а няма ли да му сложат някое електромоторче за зелените джендъри?

    Коментиран от #7

  • 2 Демократ

    5 7 Отговор
    Немците колкото и да напъвят изостават.
    А тези които викат за джендерите помним какъв беше секса преди 30 години.Мизерен сега р дрига бира.

    Коментиран от #4

  • 3 Никси

    16 0 Отговор
    това инжинерно изобретение е Създадено от Фердинанд Порше горе на снимките и винаги че си остане класика , едно време на фона с лади и жигули , като дойде един Немец с Порше Карера 911 на Златните Пясъци и всички гледахме като ударени с мокър парцал , паркира го пред един Хотел отделе имаше ниска тераса с сладкарница и маси с столове и чадъри , тогава привечер беше пълно с народ тогава и си глътнахме граматиките това е било лятото на 1986 година , сега Панамерата също ми харесва , ама само си ми харесва , щото нямаме Държава а само територия населена с Крадливи Идйоти и Корумпирани , все едно живеят в друг измислен свят , що днес не може всеки нормален Българин да ходи и от магазина да си купи чисто нова кола , не това се отнася само за цървулите от Парламента и Хай-Лайфа и техните деца !!!.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 То много хубаво

    5 0 Отговор
    ама имате ли представа, колко струват произведенията на Signer???
    DLS беше нещо от порядъка на милион и нещо евра!!!
  • 6 Джуган

    9 1 Отговор
    Нямам такива възможности, затова си купих Carrera S когато цените им бяха много ниски, оттогава насам се качват, а аз го карам малко, един ден наследниците ще го продадат, ще вземат много пари и ще си купят най новите и скъпи телефони :(
  • 7 Демократ

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "СЗО":

    Спрете да давате преимущество на хетеротата и сами ще изчезнат.