23 Юли, 2024 14:32 791 3

Porsche също призна, че стратегията им за електромобили е твърде амбициозна

  • porsche-
  • 911-
  • taycan

Компанията ще я коригира

Porsche също призна, че стратегията им за електромобили е твърде амбициозна - 1

Porsche ще коригира амбициозните си планове за внедряване на електрически превозни средства. Германският автомобилен производител, който преди това си беше поставил за цел електрическите превозни средства да представляват над 80% от продажбите му до 2030 г., сега призна, че преходът към електрическа мобилност отнема повече време от очакваното.

Въпреки, че Porsche продължава да се ангажира с електрификацията и ще продължи да представя нови електрически модели, компанията вече не си поставя строги срокове за постигане на целта за 80% продажби на електрически превозни средства. Решението се влияе от фактори като търсенето от страна на клиентите, развитието на инфраструктурата за зареждане и наличието на технологии за батерии.

Емблематичната моделна гама на Porsche, включително 911, ще бъде подложена на електрификация. Моделите 718 ще преминат към електрически задвижвания до 2025 г., а Cayenne също е предвиден за електрическо преобразяване. Точните срокове за тези преходи обаче остават гъвкави.

Предпазливият подход на Porsche отразява една по-широка тенденция в индустрията. Други автомобилни производители, като Volkswagen, Audi и Jaguar, също намалиха първоначалните си цели за електрификация поради по-бавното от очакваното възприемане на електрическите превозни средства и икономическите предизвикателства.

Тъй като автомобилната индустрия се ориентира в сложния пейзаж на електрификацията, решението на Porsche да даде приоритет на гъвкавостта и клиентското търсене подчертава един по-реалистичен подход към постигането на целите за устойчивост.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 2 Отговор
    Електромобилът е Светлото бъдеще,
    но това бъдеще не е тук и не сега‼️

    Коментиран от #2

  • 2 Aлфа Вълкът

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Всъщност това е добра новина за САЩ и нефтодолара им, колкото повече електрически коли коли навлязат на пазара, толкова по-ниска ще е продажбата на суров петрол. Първоначално свиването ще бъде компенсирано от повишаване на цената, но това ще доведе до още по-рязък бум на електрическите коли.
    Следва свиване на пазара и срив на американския долар. И дойде още една финансова криза.
  • 3 ъхъ

    2 0 Отговор
    Мъск харесва това.