Отидете към основна версия

3 628 19

Шефът на Renault също се обяви против забраната за производство на коли с ДВГ

  • лука де мео-
  • renault-
  • електромобили-
  • двг

Главният изпълнителен директор на Renault е поредното голямо име в автомобилната индустрия, което хвърли съмнения относно прехода към електрически автомобили през следващото десетилетие, предупреждавайки, че продажбите не са в „правилната траектория“.

Ще припомним, че се очаква лейбъристите да придвижат забраната за продажба на нови бензинови и дизелови автомобили във Великобритания с още пет години напред - до 2030-а, а както знаем в Европа предложената дата за производителите на автомобили да преминат изцяло към електромобили е 2035 година.

Но Лука Де Мео, шефът на Renault, предупреди, че клиентите не са готови да преминат към превозни средства, задвижвани от батерии, и призова за „повече гъвкавост в графика“.

Това идва, веднага след като Ford заяви, че собствените му планове да стане марка само за електромобили от 2030 година са „твърде амбициозни“, а Fiat потвърди, че е променил плановете си модела 500 да бъде само електрически, защото по-възрастните шофьори не искат електрически коли.

Главният изпълнителен директор на Renault, Лука Де Мео, каза, че крайният срок до 2035 година за достигане на 100% електрически нови автомобили е нереалистичен и призова за „повече гъвкавост“ в графика за преминаване към електромобилите.

И докато се очаква промяна в британското правителство да накара Лейбъристката партия на Киър Стармър да ускори забраната за продажби на нови бензинови и дизелови модели с пет години до 2030 г., крайният срок за Европа до 2035 г. вече е под въпрос.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини