Отидете към основна версия

6 154 19

Китайската кола Qoros 3 Hatch навлиза в Европа

  • qoros-
  • 3 hatch-
  • 3 sedan-
  • салон

Наш екип от мястото на събитието

Миналата година на автосалона в Женева се появи една никому неизвестна китайска марка с име Qoros. Фирмата е позиционирана в Китай, но всъщност не е точно китайска. Сред акционерите са местната компания Chery и израелската фирма Israel Corporation. Сега в Швейцария отново имаше щанд на Qoros, като хората от компанията недвусмислено заявиха, че Qoros има амбициозната цел да се намеси в разпределението на пая при премиум колите в Европа.

В Женева марката демонстрира модел, конструиран специално за Стария континент. Той се нарича Qoros 3 Hatch и е направен на базата на 3 Sedan. Последният пък е признат от EuroNCAP за най-безопасния в класа на компактните седани. Акционерното дружество използва доставчици от водещи компании като Magna Steyr, Continental, Bosch, Valeo и Microsoft. Част от ключовите фигури в Qoros пък са доказани специалисти, работили за марки като Jaguar, Volkswagen, BMW и т.н.

Qoros 3 Hatch ще се появи в новоизграждащата се дилърска мрежа в Европа до края на годината. Първоначално хечбекът ще се предлага с два бензинови мотора. Базовата версия ще разполага с атмосферен 1.6-литров двигател с мощност 126 к.с. и шестстепенна механична трансмисия. По-мощният агрегат е снабден с турбокомпресор, също е с обем 1.6 литра, но мощността му е 156 коня. Ускорението до 100 е равно на 9.7 секунди, а средният разход на гориво е под 6.5 литра на 100 км пробег.

Европейската модификация Qoros 3 Hatch ще се предлага в четири комплектации - Essence, Experience, Experience Plus и Elegance. В най-базовата версия колата ще разполага с климатик, мултимедийна система с осеминчов сензорен дисплей, безключово палене на двигателя, пълен ел. пакет, круиз контрол и доста други екстри. Автомобилът ще се прави в китайския град Чанша, а ориентировъчната цена за Европа ще е 18 000 евро.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини