9 Септември, 2024 12:47 5 234 7

Mercedes-ът на първия германски канцлер и още стотици ретро автомобили тази неделя в София

  • авто-ретро салон-
  • софия-
  • салон-
  • ретро-
  • ретро автомобили

Традиционният парад ще бъде на нова локация

Mercedes-ът на първия германски канцлер и още стотици ретро автомобили тази неделя в София  - 1

Mercedes-Benz 300, с какъвто се е возил първият германски канцлер Конрад Аденауер, ще бъде сред атракциите на Есенният Авто-Ретро Салон и Парад на 15 септември (неделя) 2024 г. Този път събитието ще се състои на площад ”Народно Събрание”, около паметника на Цар Освободител и директно срещу историческата сграда на Народното Събрание. Практически никога досега подобно събитие не се е провеждало на това ексклузивно място. Есенният Авто-Ретро Салон и Парад е включен в официалната културна програма на нашата столица, чиято кулминация е празникът на град София.

Mercedes-ът на първия германски канцлер и още стотици ретро автомобили тази неделя в София

Програмата на грандиозното ретро шоу за празника на София предвижда подреждане и регистрация на участниците от 07:30 до 9;00 часа. От 9:00 до 12:30 часа презентация на и оценка на автомобилите от технически компетентно жури. За доброто настроение на всички ще се погрижи по традиция Васко Кръпката с характерния ретро бус Volkswagen Bully и любими ретро мелодии.

От 12.30 часа до 13.30 часа ще се състои церемонията по награждаването, а от 13:30 до 14.00 ч. следва и традиционният Авто-Ретро Парад с маршрут по ул. „Раковска“ и булевардите „ Патриарх Евтимий“, „Витоша“, „Арсеналски“, „Черни Връх“ до местността ”Кръста” – паркинга на бившия японски хотел. Обичайно събитието събира от 220 до 250 автомобила, камиони, автобуси и други ретро превозни средства, както и няколко хиляди посетители.

Mercedes-ът на първия германски канцлер и още стотици ретро автомобили тази неделя в София

Журито, което ще оценява участниците е поверено на доайена на българското ретро общество Маргарит Карабуров, Харолд Лешке - дългогодишен дизайнер в Mercedes-Benz и Георги Колев – редактор в „Дизи Райдерс“ и водещ на рубриката „Анатомия на Автомобила”. Отделно жури в състав Цветан Петков, Васил Филипов и Игнат Генов ще оценяват съветските и социалистически автомобили в 17 категории.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 20 годишна кола

    8 4 Отговор
    дали попада в графата "ретро" автомобил?
  • 2 Дядо от Родопите

    11 1 Отговор
    В Хисаря се намира Мерцедеса на ХИТЛЕР!

    Коментиран от #3

  • 3 Волен

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Дядо от Родопите":

    Лъжеш, он се е возил у Майбах!

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 Дядо от Родопите

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Волен":

    Имах предвид,че Мерцедеса който видях е от времето на Хитлер.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Дядо от Родопите

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Волен":

    ХИТЛЕР се е возил Даймлер-Бенц модел 770К.регистрационен номер 1А 148461
  • 7 Демократ

    1 2 Отговор
    Боли меуя за германския канцлер