Отидете към основна версия

2 176 14

И ZF го закъса: Съкращава 14 000 служители в подразделението си за електрическа мобилност

  • zf-
  • персонал-
  • съкращения

Слабото търсене на електрически превозни средства налага преструктурирането на подразделението за електромобилност

ZF обяви реорганизацията на германските си клонове. През последните години броят им непрекъснато се увеличава, което се дължи и на придобиването на големите компании TRW и Wabco.

Силната конкуренция, ценовият натиск, както и най-основното - слабото търсене на електрически превозни средства налагат преструктурирането на подразделението за електромобилност - Electrified Powertrain Technology.

В резултат на това броят на служителите в Германия може да бъде намален с 12 000 до 14 000 души, като това ще се случи поетапно до края на 2028 година. Трябва да се отбележи, че днес персоналът на компанията е около 54 000 души.

По-високото ниво на автоматизация и последователната цифровизация трябва да допринесат за увеличаване на конкурентоспособността. Трябва също така да се има предвид и още нещо.

Преходът към електрическа мобилност ще доведе до намаляване на производството на трансмисии за автомобили с двигатели с вътрешно горене, включително хибридни, което също ще доведе до съкращения.

В същото време ZF ще продължи да инвестира в подразделенията Технологии за търговски превозни средства, Решения за шасита, Индустриални технологии и Следпродажба, както и ще продължи да предлага традиционни трансмисии за ДВГ.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.

Свързани новини

  • BBS също е в затруднено финансово положение

    Известният производител на джанти BBS за пореден път изпада във финансови затруднения. Дружеството е подало молба за откриване на производство по несъ ...
    30.07.2024
    1 618
    8
  • Recaro фалира!

    Дългогодишният производител на спортни седалки за автомобили, компанията Recaro подаде молба за несъстоятелност. Окръжният съд в Еслинген разпореди вр ...
    30.07.2024
    14 933
    17
  • Първата фабрика на ZF с нулеви емисии вече работи

    Първият завод на ZF с нулеви вредни емисии беше открит наскоро в чешкия град Клащерец над Охри. Предприятието, което е част от направление Electrified ...
    07.03.2024
    4 440
    14