Отидете към основна версия

2 099 4

Външният вид на обновеното Renault Austral беше разкрит доста преди премиерата му

  • renault-
  • austral-
  • фейслифт

Снимка на кросоувъра изтече през конфигуратора на марката

Външният вид на обновеното Renault Austral беше разкрит доста преди премиерата му, защото има поне шест месеца до началото на продажбите на модернизирания кросоувър, а екстериорът вече не е тайна поради изтичането на информация.

От снимките се вижда, че след обновяването Renault Austral ще загуби сложните си фарове с C-образни секции на дневните светлини и това е логично, защото няма място за такава оптика в новия корпоративен стил на френската марка. Също така е възможно да се преразгледа гамата от двигатели и да се подобрят хибридите E-Tech.

Премиерата на Renault Austral беше през пролетта на 2022 година, а кросоувърът влезе в продажба в края на същата година, така че модернизирането му сега може да се каже, че е преждевременно. Изглежда, че дизайнерите и инженерите се стремят да финализират актуализирания кросоувър с поглед към модела Rafale. Бронята и предният капак са проектирани в подобен стил, а V-образната LED вложка се появява под основния блок на фаровете.

Въпреки промяната на външния вид на модела не се очакват технологични революции: Austral ще запази електрифицираните задвижвания под формата на лек или самозареждащ се хибрид. В момента кросоувърът на Renault е оборудван с 1.2 или 1.3-литрови турбо двигатели в комбинация с механична или с вариаторна трансмисия, а на върха на гамата е версията E-Tech със фирмената скоростна кутия без съединител и синхронизатори. Акумулаторният хибрид със задвижване на всички колела е под въпрос.

По неофициални данни представянето на Renault Austral ще се състои през първото тримесечие на 2025 година, а моделът ще стигне до европейските дилъри не по-рано от следващата пролет. Кросоувърът ще продължи да се произвежда в Испания заедно с Rafale и възродения Espace.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.

Свързани новини