Отидете към основна версия

3 333 24

Съдят BMW заради бавна трансмисия

  • bmw-
  • x1-
  • трансмисия-
  • роботизирана скоростна кутия-
  • дело

Купувачите на новото Х1 масово искат връщане на парите

Собственици на новите кросоувъри BMW X1 в САЩ заведоха дело срещу производителя. Причината за груповия иск е, че роботизираната трансмисия е твърде бавна. Според изданието Carscoops, купувачите на модела от последно поколение, който баварската марка представи предходната година, се оплакват от забавено превключване на предавките на „робота“, което увеличава вероятността от инциденти. Според ищците, кросоувърите могат да реагират на натискане на педала за газ със закъснение до седем секунди.

Собствениците на автомобили твърдят, че бавната реакция на трансмисията представлява заплаха за живота при преминаване на автомобили на кръстовища, когато е необходимо да се промени ускорението. В допълнение, роботизираната трансмисия потрепва при превключване при ниски скорости, докато паркирате или шофирате в задръствания.

Собствениците на поколението U11 на BMW X1 , което дебютира в началото на септември 2022 г., са изправени пред дефекти в работата на „робота“ . Почти веднага след пускането на модела на пазара купувачите започнаха да се оплакват от мудната работа на трансмисията. След това проблемът беше решен с превключване на скоростната кутия на спортен режим.

Според експерти бавната работа на агрегата може да се дължи на дефекти в системата на съединителя, дефектни механични компоненти или софтуерна повреда. Купувачите на баварски кросоувъри масово настояват за връщане на парите, похарчени за закупуване на техните автомобили.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 26 гласа.

Свързани новини