Отидете към основна версия

1 959 6

Suzuki пуска евтин спортен автомобил за млади хора

  • suzuki-
  • swift-
  • sport

Моделната гама на Suzuki Swift 2025 ще бъде допълнена от наточена спортна версия. "Горещият" хечбек от B-класа ще дебютира в края на тази или в началото на следващата година. Това съобщава японското издание BestCar.

Новият Suzuki Swift Sport ще запази силовия агрегат на своя предшественик - 1.4-литров бензинов турбо четирицилиндров мотор, но мощността му ще се увеличи до 140-150 конски сили.

Това ще стане и благодарение на 48-волтов "мек" хибриден агрегат с мощ то 15 к.с., който според японците е напълно достатъчен за кола с тегло около тон. Наточеният хечбек ще се предлага с 6-степенна механична или автоматична скоростна кутия.

Разбира се, шасито на Suzuki Swift ще бъде доработено. В рендерите Suzuki Swift Sport се отличава от стандартния модел с по-агресивен дизайн на предната част. Освен това хечбекът има нов бодикит, увеличен спойлер и нови джанти с диаметър 17 цола.

В Япония новото Suzuki Swift Sport ще струва 2.3-2.5 милиона йени (€14 300 - 15 600). В други страни хечбекът ще бъде малко по-скъп, но ще остане достъпен спортен автомобил за младите хора.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 10 гласа.

Свързани новини