20 Септември, 2024 12:15 1 423 4

Suzuki пуска евтин спортен автомобил за млади хора

  • suzuki-
  • swift-
  • sport
Suzuki пуска евтин спортен автомобил за млади хора - 1

Моделната гама на Suzuki Swift 2025 ще бъде допълнена от наточена спортна версия. "Горещият" хечбек от B-класа ще дебютира в края на тази или в началото на следващата година. Това съобщава японското издание BestCar.

Новият Suzuki Swift Sport ще запази силовия агрегат на своя предшественик - 1.4-литров бензинов турбо четирицилиндров мотор, но мощността му ще се увеличи до 140-150 конски сили.

Това ще стане и благодарение на 48-волтов "мек" хибриден агрегат с мощ то 15 к.с., който според японците е напълно достатъчен за кола с тегло около тон. Наточеният хечбек ще се предлага с 6-степенна механична или автоматична скоростна кутия.

Suzuki пуска евтин спортен автомобил за млади хора

Разбира се, шасито на Suzuki Swift ще бъде доработено. В рендерите Suzuki Swift Sport се отличава от стандартния модел с по-агресивен дизайн на предната част. Освен това хечбекът има нов бодикит, увеличен спойлер и нови джанти с диаметър 17 цола.

В Япония новото Suzuki Swift Sport ще струва 2.3-2.5 милиона йени (€14 300 - 15 600). В други страни хечбекът ще бъде малко по-скъп, но ще остане достъпен спортен автомобил за младите хора.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Студопор

    10 1 Отговор
    Ганьо си харесва ръждясалите баварци.
  • 3 Коко

    6 0 Отговор
    14-15 хил....във България хиените ще го продават за не по малко от 30хил.
  • 4 В ЕУ сигурно по две

    5 0 Отговор
    Епа нали сме най тъпите офцеееее бееее