Last news in Fakti

4 Февруари, 2024 12:00 4 280 6

Suzuki ще пусне нов 7-местен кросоувър, базиран на Grand Vitara

  • suzuki-
  • suv-
  • седеместен автомобил
Suzuki ще пусне нов 7-местен кросоувър, базиран на Grand Vitara - 1

Suzuki продължава да разширява своята линия от SUV модели. Към наскоро представеното купе Fronx и по-голямата Grand Vitara скоро ще се присъедини нов 7-местен SUV. Подробности за него бяха разкрити от индийската преса преди ден.

Според портала Indiacarnews проектът е с кодово име Y17. Дебютът на автомобила е планиран за началото на 2025 г. (януари или февруари). Глобалната архитектура на Suzuki C, върху която преди това беше изграден възроденият кросоувър Grand Vitara, трябва да действа като платформа за новия продукт.

Заедно с модерната платформа, седемместният "паркетник" трябва да получи нов 1.5-литров мек хибриден силов тракт, където двигателят с вътрешно горене работи според цикъла на Аткинсън. Двигателят вече се използва в Grand Vitara, където произвежда 103 конски сили.

Все още няма други подробности какво да очакваме от новия SUV модел на Suzuki. Известна е обаче приблизителната цена на този нов автомобил. Инсайдери твърдят, че от компанията планират да искат за колата от 17 000 до 25 000 евро, в зависимост от оборудването.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    6 3 Отговор
    Браво
  • 2 Уве

    26 1 Отговор
    Гледам този красив на външен вид СУВ и се опитвам да си го представя с 1,5 кубиков двигател. Еми получава ми се нещо като таратор без кисело мляко, на който му липсват краставиците. Соре.
  • 3 Виктор Орбан

    15 4 Отговор
    Suzuki за европейския пазар произвеждаме в Унгария, а не като будалите балкански да си разваляме икономиката, енергетиката и държавата.
    Ноооо, топки за това са нужни Топки, а не пъстри джанки.
  • 4 хххх

    5 7 Отговор
    Смачкана кола!! Никога не бих си купил такова нещо.
  • 5 Смях и закачки

    7 1 Отговор
    Скоро и бус на вашето внимание с товаримост 600 кила и впечатляващия мотор от 1.2 с 89конски сили гаранция 10 месеца или 60 хиляди километра. Стига моля ви се това не е сериозно....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.