Отидете към основна версия

1 836 4

Още една компания преосмисли стратегията си за електромобили

  • bentley-
  • contintntal-
  • двг-
  • хибриди-
  • електромобили

Bentley ще заложи на хибриди

Bentley обяви преработена стратегия за преминаване към електрически превозни средства. Вместо бърза промяна, производителят на луксозни автомобили планира да възприеме по-постепенен подход, като даде приоритет на хибридната технология като мост към електрификацията.

Това решение произтича от признанието, че много от клиентите на Bentley все още имат силни предпочитания към двигателите с вътрешно горене. Компанията вярва, че ревът на V8 двигател остава ключов аргумент за продажба на техните автомобили от висок клас.

Първоначално Bentley имаше за цел до 2026 г. да продава само plug-in хибриди или електромобили, а до 2030 г. да премине изцяло към електромобили. Под ръководството на Франк-Стефан Вализер обаче компанията пренастрои подхода си. Вализер, ветеран от Porsche, признава, че внедряването на технологията за електромобили е по-бавно от очакваното на пазара на луксозни автомобили.

Bentley разглежда plug-in хибридите като практично решение за преодоляване на разликата между двигателите с вътрешно горене и напълно електрическите автомобили. Те също така се застъпват за устойчиви електронни горива, които могат да помогнат за намаляване на емисиите на CO2.

Въпреки че Bentley не се е отказало напълно от електрическите си амбиции, първият електромобил на компанията не се очаква да се появи преди около 2026 г., а потенциалното му пускане на пазара е възможно през 2027 г. Този нов модел ще бъде отделно допълнение към гамата на Bentley, а не заместител на съществуващ автомобил.

Като цяло преработената стратегия на Bentley отразява по-реалистична оценка на пазара и на предизвикателствата, свързани с прехода към електрически превозни средства. Чрез възприемане на постепенен подход и използване на хибридни технологии компанията се стреми да балансира устойчивостта с предпочитанията на клиентите.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини