Отидете към основна версия

686 21

Шефът на Mercedes смята, че феновете на V8 ще преминат на ел. коли

  • mercedes-
  • v8-
  • amg-

Съгласни ли сте с него?

Mercedes-AMG е в процес на значителна трансформация, тъй като преминава към електрически превозни средства. Макар че някои клиенти могат да изразят резерви относно отдалечаването от традиционните V8 двигатели, главният изпълнителен директор на AMG, Михаел Шибе, остава уверен в стратегията на компанията.

Шибе вярва, че клиентите на AMG отдават приоритет на технологиите и иновациите и че те ще приемат електрическите превозни средства като най-новия и най-голям напредък в автомобилостроенето. Той признава, че двигателят V8 заема специално място в сърцата на много ентусиасти на AMG, но подчертава, че компанията се ангажира да предоставя вълнуващи и иновативни изживявания при шофиране, независимо от задвижващия агрегат.

Въпреки че AMG наскоро преустанови производството на V8 двигател в няколко модела, включително C63 и GLC63, компанията не е изоставила ангажимента си към високопроизводителните автомобили. AMG активно разработва нови електрически модели, като например суперавтомобила, базиран на архитектурата AMG.EA, който се очаква да предложи изключителни характеристики и авангардни технологии.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.

Свързани новини