Отидете към основна версия

1 494 3

Разкриха цената на новото Q5. Ето колко струва у нас

  • audi-
  • q5-
  • sq5-
  • цена

Базовият модел започва от малко над 107 хиляди лева

Само преди месец Audi показа новото поколение Q5, а ето, че популярният модел вече се продава и у нас. Третата генерация на SUV-то Audi Q5 запазва доказания си хардуер, но външният вид е напълно различен. Колата е решена в новия корпоративен стил на марката със солидна светлинна лента и голяма радиаторна решетка.

Отзад кросоувърът се разпознава най-лесно по тесните задни светлини, свързани с лента за спирачни светлини и откритите изпускателни тръби, като „фалшивите“ изпускателни системи остават в миналото.

Вътре също има мини-революция, но всичко това вече го видяхме в семейството на Audi A5. Интериорът на двете "петѝци" е почти напълно унифициран: има разлики в нюанси като дизайна на дръжките на вратите, подлакътниците и въздуховодите, като интерфейсът на централния тунел също е малко по-различен. Но основната идея с кокпит с три екрана е видна и в салона на новото Q5.

Интересното е, че третото поколение Audi Q5 запазва бензиновите и дизелови 2.0-литрови турбо двигатели със и без 48-волтов стартер-генератор. SQ5 пък разполага с модернизирана версия на своя 3.0-литров V6 бензинов двигател. Разбира се, кросоувърът продължава да има в арсенала си фирмената система за механично задвижване на четирите колела с отделни съединители отзад.

У нас се предлагат версиите с бензинов и дизелов двигател с по 204 конски сили, като всяка от тях разполага със задвижване на четирите колела с цени започващи от 107 866 лева и 109 247 лева за дизеловия вариант. Предлага се и наточената SQ5 модификация с 367 конски сили и цена започваща от 155 154 лева.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.

Свързани новини