Отидете към основна версия

1 057 4

Шефът на Ford кара всекидневно Xiaomi SU7… и признава, че му харесва

  • ford-
  • xiaomi-
  • su7-

Фарли не скри възхищението си към модела

Главният изпълнителен директор на Ford Джим Фарли изрази възхищението си от китайския електрически седан Xiaomi SU7, който кара през последните шест месеца. Въпреки конкуренцията на компанията му с китайските производители на автомобили, Фарли призна впечатляващото представяне и характеристики на SU7.

Фарли похвали пробега на SU7, който може да достигне до 1000 километра с едно зареждане. Той също така подчерта мощните електрически двигатели на автомобила, които му позволяват да ускори от 0 до 100 километра в час само за 2,8 секунди.

Фарли не за първи път изразява възхищението си от китайските електромобили. В началото на 2003 г. той и финансовият директор Джон Лоулър бяха впечатлени от електромобил Changan, който караха. Фарли е описвал китайската автомобилна индустрия като „екзистенциална заплаха“ за Ford, подчертавайки бързия напредък и конкурентоспособността на китайските производители на автомобили.

Xiaomi SU7 все още не се предлага извън Китай официално, но демонстрира нарастващите възможности на китайските производители на електромобили. Похвалите на Фарли за SU7 подчертават необходимостта западните автомобилни производители да останат конкурентоспособни и да въвеждат иновации в условията на нарастваща конкуренция от страна на китайските марки.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Свързани новини