Отидете към основна версия

1 130 22

Тежки времена: VW намалява заплатите на своите служители

  • vw-
  • volkswagen-
  • заплати

Очакват се до 10% по-малки възнаграждения

Volkswagen, германският автомобилен гигант, е в процес на значително преструктуриране, за да се справи с нарастващите разходи и икономическите предизвикателства. Компанията има за цел да намали разходите си с 4 млрд. евро, което включва редица драстични мерки, които могат да засегнат както служителите, така и производството.

Едно от най-спорните предложения е намаляване на заплатите на служителите с 10 %, както и замразяване на заплатите за две години. Освен това компанията обмисля ограничаване на бонусите за служителите от висшия ешелон и намаляване на допълнителните плащания за годишнини на служителите. За да намали още повече разходите, Volkswagen проучва възможността за закриване на производствени обекти в Германия - ход, който предизвика значителен дебат и загриженост сред работниците и профсъюзите.

През септември 2024 г. Volkswagen прекрати няколко дългогодишни трудови споразумения в Германия, което засегна шест от заводите му. Това решение може да доведе до съкращаване на работни места и значително намаляване на работната сила. Компанията също така се стреми да предоговори съществуващите трудови споразумения, като цели да намали разходите за труд и да увеличи гъвкавостта.

Докато Volkswagen предприема тези драстични мерки, за да подобри финансовите си резултати, компанията също така инвестира много в електрически превозни средства и други бъдещи технологии. Дългосрочната стратегия на компанията включва преминаване към по-устойчив и печеливш бизнес модел. В краткосрочен план обаче фокусът е върху намаляването на разходите и подобряването на ефективността, за да се преодолее предизвикателният икономически климат.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.

Свързани новини