Отидете към основна версия

7 561 56

Пак дефектни коли от Toyota

  • toyota

От Toyota успокоиха пазарите, посочвайки че проблемите не са свързани с трагични инциденти при катастрофи

Снимка: АП/БТА

Водещият в света производител на автомобили е изправен пред сериозни технически проблеми, съобщава АП.

За втори път от началото на годината компанията обяви, че изтегля от пазара 6,39 млн. коли заради различни дефекти от кормилната уредба, въздушните възглавници до седалките в колите.

Дефектите са засечени в 27 модела на Toyota, започвайки от субкомпактния Yaris до RAV4 SUV. От японския автопроизводител посочиха, че част от дефектите са се проявили и в моделите Pontiac Vibe и Subaru Trezia, които слизат от поточните линии на General Motors и Fuji Heavy Industries.

От Toyota успокоиха пазарите, посочвайки че проблемите не са свързани с трагични инциденти при катастрофи.

В последните месеци на 2013 г. в сервизите бяха изтеглени около 885 хил. бройки от моделите на японската компания Avalon, Camry и Venza, за да се отстранят възможни дефекти във въздушни възглавници.

Преди седмици от Toyota изтеглиха от пазара 294 000 превозни средства в Северна и Южна Америка заради проблем в електронната система против боксуване, както и за проблем при 1,9 млн. хибридни модела Prius.

През последния месец президентът на Toyota Акио Тойода свидетелства пред конгреса в разследване за безопасността на колите. Освен това компанията договори $1,2 млрд. извънсъдебни споразумения за щети, причинени от неизправности в автомобилите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Toyota пак отзовава милиони коли

    Най-големият производител на автомобили на планетата Toyota обяви една от най-мащабните кампании за отстраняване на дефект в историята си. В сервиз ...
    13.02.2014
    5 792
    28
  • И Toyota напуска Австралия

    Toyota обяви, че от 2017 г. спира производството на коли и двигатели в Австралия. По този начин ще се сложи край на автомобилната индустрия в Стран ...
    10.02.2014
    2 424
    2
  • Toyota очаква рекордни печалби

    Водещият в света производител на автомобили Toyota очаква рекордни приходи за миналата финансова година, която привършва през март 2014 г., съобщав ...
    04.02.2014
    965
    0