Отидете към основна версия

5 568 10

Колко мощно ще е BMW X4M?

  • bmw-
  • x4-
  • m
Наточената М-версия на компактния кросоувър BMW X4 ще получи под капака си трилитров редови шестцилиндров двигател с два турбо компресора. От компанията все още няма официално изявление каква ще е мощността на този агрегат, но австралийското издание Drive избухна с новината, че мощността на BMW X4M ще е 380 конски сили.
 
Първоначално се тиражираше информацията, че баварците възнамеряват да пуснат само наточен дизел под формата на M Performance, но по всичко личи, че иновацията Х4 ще се сдобие и с култовата М-версия. BMW X4M ще разполага със същия мотор като на купето М2, производството на което ще стартира през 2015 година. На този момент същия агрегат се монтира на модификациите M235i и M135i, но при тях мощността му е съответно 326 и 320 конски сили.
Наточеният спортен кросоувър ще се появи на бял свят не по-рано от 2017 година, като това ще стане едва след като стандартното BMW X4 претърпи своето задължително обновяване. По думите на шефа на M GmbH Фридрих Нитшке, забавянето на X4M е защото в момента специалистите от компанията са съсредоточени в доразработката на нови М-версии за по-големите кросоувъри Х5 и Х6. Последните ще бъдат представени през следващата година.
 
Ще припомним, че компактният спортен кросоувър е построен на базата на модела Х3 и беше представен пред публика през месец март, тази година. На този етап топ-модификациите на Х4 са оборудвани с бензинов и дизелов мотори. И двата агрегата са с обем от три литра и разполагат с турбо, а мощността им е 306 и 313 конски сили, съответно за бензиновата и дизеловата версия. Продажбите на стандартните Х4-ки ще стартира през лятото на тази година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини