Last news in Fakti

13 Май, 2014 11:44 5 562 10

Колко мощно ще е BMW X4M?

  • bmw-
  • x4-
  • m
Наточената М-версия на компактния кросоувър BMW X4 ще получи под капака си трилитров редови шестцилиндров двигател с два турбо компресора. От компанията все още няма официално изявление каква ще е мощността на този агрегат, но австралийското издание Drive избухна с новината, че мощността на BMW X4M ще е 380 конски сили.
 
Първоначално се тиражираше информацията, че баварците възнамеряват да пуснат само наточен дизел под формата на M Performance, но по всичко личи, че иновацията Х4 ще се сдобие и с култовата М-версия. BMW X4M ще разполага със същия мотор като на купето М2, производството на което ще стартира през 2015 година. На този момент същия агрегат се монтира на модификациите M235i и M135i, но при тях мощността му е съответно 326 и 320 конски сили.
Наточеният спортен кросоувър ще се появи на бял свят не по-рано от 2017 година, като това ще стане едва след като стандартното BMW X4 претърпи своето задължително обновяване. По думите на шефа на M GmbH Фридрих Нитшке, забавянето на X4M е защото в момента специалистите от компанията са съсредоточени в доразработката на нови М-версии за по-големите кросоувъри Х5 и Х6. Последните ще бъдат представени през следващата година.
 
Ще припомним, че компактният спортен кросоувър е построен на базата на модела Х3 и беше представен пред публика през месец март, тази година. На този етап топ-модификациите на Х4 са оборудвани с бензинов и дизелов мотори. И двата агрегата са с обем от три литра и разполагат с турбо, а мощността им е 306 и 313 конски сили, съответно за бензиновата и дизеловата версия. Продажбите на стандартните Х4-ки ще стартира през лятото на тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име:

    5 7 Отговор
    Колкото е мощно - толкова е и грозно....

    Коментиран от #4, #6, #8

  • 2 ВИП АМГ

    5 9 Отговор
    BMW ima oshte dosta dase po trudiat za da nastignat mercedes benz

    Коментиран от #3

  • 3 БУМЕР КАМОР

    3 8 Отговор

    До коментар #2 от "ВИП АМГ":

    prav si
  • 4 ВИП АМГ

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "Име:":

    ne sadi po sebesi za ostanalite.
  • 5 Николай Стоянов

    6 4 Отговор
    Вярно че колкото е мощно толкова е и грозно.
  • 6 Нема Бира

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Име:":

    Това на снимките е Х4 с М пакет! Истинския Х4М ще бъде по друг. Най-малкото липсват 2те двуцевки одзадзе

    Коментиран от #7

  • 7 Име:

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "Нема Бира":

    Това на снимките имам чувството че нарочно са му намачкали панелите, че да заличат формата...

    Коментиран от #9

  • 8 samo nemsko

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Име:":

    Мълчи там и си карай пласмовия жапанец
  • 9 zendera

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Име:":

    Ще се харчи добре,особенно със дизеловия 3.0д...
  • 10 Златин Славчев

    0 1 Отговор
    ako e 4 x 4 shte go biva