Отидете към основна версия

1 505 0

Отговорните компании могат да кандидатстват за „Зелен Оскар“ до 26 май

  • зелен оскар-
  • конкурс

От 25 април до 26 май 2016 г. включително ще е активна онлайн апликационната форма за подаване на кандидатурите в националния конкурс „Най-зелените компании в България 2015”.

Кампанията се провежда в партньорство с Министерството на околната среда и водите.

Шестото издание на Националния конкурс, който се превърна в емблема на отговорния и екологично съобразен бизнес, включва някои нови категории, които са в синхрон с развиващата се бизнес среда в България и нови отличия за личности, компании, общини и неправителствени организации.

„Най-важната цел за мен е образователната – да информираме компаниите за възможностите и добрите практики от зелено устойчиво развитие. Тези, които работят усърдно по темата за нисковъглеродната икономика и прехода към зелена икономика, имат нужда не само от признание и от публичност, но и от това да намерят много повече съмишленици. За мен е чест да съм част от журито вече за трети път и да насърчавам „зелените“ инициативи“ - споделя Марина Стефанова, директор „Устойчиво развитие“ в Българската мрежа на глобалният договор на ООН и член на журито на конкурса.

„Не е най-важното нещо наградата в този конкурс, най-важното е участието, защото въпросникът е наистина подробно разработен и има най-различни теми, които могат да подтикнат и да информират компаниите какви мерки и действия те могат да направят в тази насока, което ще доведе следващата година до нови по-добри резултати. Аз съм оптимист в тази насока и се надявам много компании да кандидатстват тази година. Надявам се това събитие да има още по-голям отзвук, който да доведе до повече кандидати и добри примери следващата година“ информира арх. Ангел Захариев, съдружник и управител в архитектурно бюро А и А Архитекти и един от новите членове на журито.

„За мен е чест да бъда, част от журито на най-престижния конкурс за „зелени“ компании в България, който ще награди не само зелените организации, но и зелените идеи, проекти и стартъпи, което е една уникална възможност за стартиращите компании да споделят своите екологични иновативни идеи. Мисля, че конкурсът ще има огромен успех както от страна на участници, така и от страна на нови идеи и интересни моменти и очаквам с нетърпение церемонията по връчването на наградите“ каза адв. Жени Ганчева, най-новият член на журито.

„Темата за устойчивото развитие не е само една хубава идея. Тя се превръща в нещо задължително. Организацията на обединените нации сподели наскоро информация, че ако не сменим модела, по който се развиваме, климатичните промени ще станат необратими след 20 години. Необходимо е усилена работа в две направление – да обърнем климатичните промени и да адаптираме нашите селища към вече променения климат и за това тази инициатива е много полезна, за да събуди обществеността и да помогне налагането на все повече екологични практики“ сподели арх. Николай Гълъбов.

Всяка компания, която е проявила „зелена“ инициативност през изминалата 2015 година, може да кандидатства онлайн за престижните награди на този адрес: green.b2bmedia.bg

Категории:

* Автоиндустрия, транспорт, логистика и телекомуникации

* Енергетика, воден сектор

* Технологии, IT продукти и услуги

* Индустрия и производствен сектор

* Рециклираща промишленост, управление на отпадъци

* Обществени организации, общини и държавни структури

* Строителство, недвижими имоти, търговски площи, бизнес сгради

* Туризъм, хотелиерство и развлекателна индустрия

* Финансови, банкови, счетоводни и правни услуги

* Био индустрия, зелен бизнес

* Хранителна индустрия, сектор „услуги”, търговия и селско стопанство

* Сектор "образование", ПР и рекламни услуги

* Зелени стартъпи

За първи път в състезанието ще се включат и стартиращи „зелени“ бизнес идеи. Инициативата е насочена към студенти, стартиращи фирми, предприемачи, изследователи и неформални екипи, които имат възможност да представят своите „зелени“ бизнес идеи, свързани с предизвикателствата на климатичните промени.

Кандидатите с най-впечатляващи екологични резултати получават грамота и статуетка, а някои ще бъдат отличени и със специалните награди на журито и публиката:

* Награда: "Принос към зелената идея"

* Награда: "Зелена иновация"

* Награда: "Устойчиво развитие за „зелена” икономика"

* Награда: "Безхартиен офис"

* Награда: "Зелено перо"

* Награда: "Зелена личност" - награда на публиката

Носител на престижния приз "Зелена личност" за миналата година беше Ралица Касимова, главен координатор в мрежата на Хранкооп и Фермерски пазари.

Наградата е предназначена за личност, която е допринесла за популяризиране и налагане на „зелената идея“ в обществото. Всеки би могъл да направи мотивирано предложение за тазгодишния носител на email: office@b2bmedia.bg до 10 май 2016 г.

Награда за медии

За втора поредна година в конкурса са предизвикани да участват и журналистите. Те могат да изпращат свои материали, посветени на “зелена” тема на email: office@b2bmedia.bg до 26 май 2016 г.

Зелени сертификати

За първи път най-добре представилите се компании в Националния конкурс на b2b Media ще получат не само статуетка и грамота, но и специален "Сертификат Зелена компания". Той ще бъде предоставен на всички организации, които покриват критериите за участие и са попълнили онлайн въпросника в посочения срок - от 25 април 2016 г. до 26 май 2016 г.

Ще намерите формата за кандидатстване на сайта на конкурса: green.b2bmedia.bg

Официалното награждаване ще се състои на 8 юни 2016 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини