Отидете към основна версия

3 925 0

Brexit удря „силно и веднага” Германия

  • brexit-
  • германия-
  • промишленост
Снимка: АР/БТА

„Силно и веднага” излизането на Великобритания от ЕС ще удари икономиката на Германия. Това заяви Маркус Кербер, управител на Федерацията на промишлеността в Германия. „Очакваме значителен спад в отношенията ни с Великобритания в близките месеци. Най-вече ще пострада търговията. В подразделенията на германските компании на Острова работят почти 400 000 души. Те ще се сблъскат с икономическа неопределеност, която ще е налице в близките месеци”. Най-силно може да пострада автомобилната промишленост, енергетиката, телекомуникациите, електрониката, металургическата промишленост, търговията на дребно и финансовите услуги, отбелязва експертът.

На фона на създалата се ситуация правителствата на страните от ЕС са длъжни да засилят работата по задълбочаване на интеграцията на единния европейски пазар в секторите цифрови услуги, капиталовите пазари и енергетиката. Правителствата трябва да работят заедно, за да убедят своите граждани от смисъла от ЕС е мнението на Кербер.

Резултатът от референдума може да окаже негативно влияние върху ръста на европейската икономика в период, когато тя започна да отчита, макар и слаби, добри резултати. Всички отрасли се нуждаят от силната и стабилна икономика на ЕС, допълва Кербер.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Brexit: победителите и победените

    Brexit вече е реалност и ясно може да се даде отговор на въпроса кои са победителите и кои са победените. Според анализатори има четирима победени ...
    25.06.2016
    2 297
    1
  • ЕЦБ готова да помогне при евентуални проблеми

    Европейската Централна Банка (ЕЦБ) внимателно следи финансовите пазара след като станаха ясни резултатите от референдума за излизането на Великобритан ...
    24.06.2016
    1 969
    1