24 Юни, 2016 14:03 3 924 0

Brexit удря „силно и веднага” Германия

  • brexit-
  • германия-
  • промишленост
Brexit удря „силно и веднага” Германия - 1
Снимка: АР/БТА

„Силно и веднага” излизането на Великобритания от ЕС ще удари икономиката на Германия. Това заяви Маркус Кербер, управител на Федерацията на промишлеността в Германия. „Очакваме значителен спад в отношенията ни с Великобритания в близките месеци. Най-вече ще пострада търговията. В подразделенията на германските компании на Острова работят почти 400 000 души. Те ще се сблъскат с икономическа неопределеност, която ще е налице в близките месеци”. Най-силно може да пострада автомобилната промишленост, енергетиката, телекомуникациите, електрониката, металургическата промишленост, търговията на дребно и финансовите услуги, отбелязва експертът.

На фона на създалата се ситуация правителствата на страните от ЕС са длъжни да засилят работата по задълбочаване на интеграцията на единния европейски пазар в секторите цифрови услуги, капиталовите пазари и енергетиката. Правителствата трябва да работят заедно, за да убедят своите граждани от смисъла от ЕС е мнението на Кербер.

Резултатът от референдума може да окаже негативно влияние върху ръста на европейската икономика в период, когато тя започна да отчита, макар и слаби, добри резултати. Всички отрасли се нуждаят от силната и стабилна икономика на ЕС, допълва Кербер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА