Отидете към основна версия

1 450 3

Българските служители са по-щастливи от френските и британските

  • служители-
  • българи-
  • индекс-
  • щастие-
  • българия-
  • изследване

Страната ни се нарежда пред страни като Франция, Италия и Великобритания

Снимка: БТА/ XINHUA

Българските служители са по-щастливи от френските, американските и британските, сочи ново проучване на компанията „Universum“. Тя е провела изследване в общо 57 страни от цял свят и ги е подредила по индекса за „щастие на работната сила“.

Проучването е направено от месец септември 2015 година до септември 2016 г. В него са взели участие над 200 000 професионалисти от различни сфери.

Авторите на проучването посочват, че има тясна връзка между щастието и удовлетвореността на служителя и икономиката на страната като цяло. Експертите са на мнение, че мотивираните работници са от изключително значение за компанията.

Оказва се, че датските служители са най-щастливите в световен мащаб. България се нарежда на 15-о място в класацията, изпреварвайки държави като Франция, Испания, Италия, Великобритания и САЩ.

За изследването е използвана точкова система, която проследява три ключови фактора: удовлетвореността на служителите, готовността им да препоръчат настоящия си работодател и вероятността служителя да напусне настоящата си работа в близко бъдеще.

В топ 10 на класацията за най-щастливите служители има само една страна, която е извън Европа – Коста Рика. На последно място в класацията е африканската страна Гана.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини