Отидете към основна версия

9 Февруари, 2017 18:11, обновена 9 Февруари, 2017 18:11 1 691 2

Златната възможност на Мелания Тръмп да припечели като първа дама

  • мелания тръмп-
  • първа дама-
  • бизнес-
  • дело-
  • марка

Ще спечели или ще загуби първата дама от световната си слава

Снимка: БТА/АР

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп за втори път заведе дело за клевета срещу „Дейли мейл“. Британското издание публикува твърдения, че през 90-те години на миналия век първата дама на САЩ е заработвала средства като елитна компаньонка.

В следствие на това, Мелания Тръмп поиска обезщетение в размер на 150 милиона щатски долара, заявявайки, че нейната собствена марка „Melania“ е загубила много бизнес възможности за поне толкова голяма сума заради публикацията.

Изводът, че госпожа Тръмп е искала спечели доста пари докато е първа дама, на гърба на славата, може да се окаже проблематичен по няколко начина. Например, това засилва опасенията на мнозина, че семейство Тръмп може да използва президентството за лични финансови облаги отбелязва The Economist.

Не е ясно дали конституцията ще позволи на Мелания Тръмп да припечели от световната си слава. Ясно е обаче, че ако тя увеличи финансовото си благосъстояние, ще спечели и самият президент, а това е забранено от конституцията на САЩ.

Другото неясно нещо е как искът ѝ ще се отрази на достойнството на президентството. Дори госпожа Тръмп да успее да опровергае съмненията, че престъпва закона, печелейки добре от позицията си, някак си изглежда скандално да продава дрънкулки от високия си пост. Дрънкулки като облекла, аксесоари, обувки, бижута, козметика, парфюми и др.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини