Last news in Fakti

9 Февруари, 2017 17:44, обновена 9 Февруари, 2017 18:22 1 690 2

Златната възможност на Мелания Тръмп да припечели като първа дама

  • мелания тръмп-
  • първа дама-
  • бизнес-
  • дело-
  • марка

Ще спечели или ще загуби първата дама от световната си слава

Златната възможност на Мелания Тръмп да припечели като първа дама - 1
Снимка: БТА/АР

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп за втори път заведе дело за клевета срещу „Дейли мейл“. Британското издание публикува твърдения, че през 90-те години на миналия век първата дама на САЩ е заработвала средства като елитна компаньонка.

В следствие на това, Мелания Тръмп поиска обезщетение в размер на 150 милиона щатски долара, заявявайки, че нейната собствена марка „Melania“ е загубила много бизнес възможности за поне толкова голяма сума заради публикацията.

Изводът, че госпожа Тръмп е искала спечели доста пари докато е първа дама, на гърба на славата, може да се окаже проблематичен по няколко начина. Например, това засилва опасенията на мнозина, че семейство Тръмп може да използва президентството за лични финансови облаги отбелязва The Economist.

Не е ясно дали конституцията ще позволи на Мелания Тръмп да припечели от световната си слава. Ясно е обаче, че ако тя увеличи финансовото си благосъстояние, ще спечели и самият президент, а това е забранено от конституцията на САЩ.

Другото неясно нещо е как искът ѝ ще се отрази на достойнството на президентството. Дори госпожа Тръмп да успее да опровергае съмненията, че престъпва закона, печелейки добре от позицията си, някак си изглежда скандално да продава дрънкулки от високия си пост. Дрънкулки като облекла, аксесоари, обувки, бижута, козметика, парфюми и др.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъчо

    10 1 Отговор
    Искът и няма нищо общо с президентска първа дама. Обвиняват я, че е била компаньонка, а това е неизвестно. Ако не е била и казва истината тя, значи медията трябва да и се извини, а щом я съди и да и плати, колко да му мислят съдиите! Ако медията казва истината, редно е да докаже това, защото все пак атаката може дас е вземе като опит да се дискредитира първата дама и Тръмп, а това също е престъпление по законите на САЩ.
  • 2 Фен на Тръмп

    1 0 Отговор
    Съгласен съм с коментар 1!Повече уважение трябва да показват всички към нея и към Тръмп.