Отидете към основна версия

25 442 31

Заплата от 2200 лв. в Източните Родопи

  • заплата-
  • родопи-
  • дънди прешъс металс

Канадската компания „Дънди Прешъс Металс”, вдигна заплатите в Източните Родопи до нива близки и дори над тези, които са в София. „2200 лв. е средната заплата на оперативния персонал, която дружеството дава на служителите си в Челопеч. Искам да бъдем коректни към останалите работодатели тук и засега няма да коментираме заплатите в Крумовград, но те ще растат прогресивно още през първата година. Под 1% отчитаме напускане на служители. По време на големия бум на строителството имахме трима, които напуснаха, но само след три месеца отново се върнаха на работа”, заяви изпълнителният директор на компанията, която ще разработва находището на Ада тепе, д-р инж. Илия Гърков, цитиран от 24rodopi.com.

В Крумовград са наети 60 нови служители, като 11 от тях са жени. Средната възраст на инженерно-техническият състав е 34-36 години. 1700 молби за постъпване на работа има само от община Крумовград. Общо 220-240 души ще наброява персоналът на рудника, като в началото на 2018 г. подборът на служители предстои да приключи. Близо 80% от работниците ще бъдат от Крумовград.

Същевременно от компанията продължават да инвестират в своите бъдещи кадри. Два випуска вече са завършили обучение по „Основи на механо-поддръжката”, като в момента се подготвя и трети.

„Молби за работа са подали хора с основно, средно и висше образование. Много добре работим с гимназията по транспорт в града, където се извършва обучението, след което с добитата квалификация, те ще могат да кандидатстват”, каза Гърков.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини